LOŠO: Jugoslaveni toliko bjesne, još su u šoku što je Kolinda pobijedila

Josipović ispao lutka na koncu – Lošo: Jugoslaveni toliko bjesne, još su u šoku što je Kolinda pobijedila

Admiral Domazet komentira reakcije nakon izbora. Josipović je, baš kao Milošević ’90., imao sve što mu treba za pobjedu, pa je ipak izgubio

Ni osam dana nakon izbora i nakon što je i Državno izborno povjerenstvo službeno proglasilo Kolindu Grabar-Kitarović novom hrvatskom predsjednicom, ne prestaje omalovažavanje izborne pobjede te žestoka politička i medijska paljba po novoizabranoj predsjednici.

Kada se već činilo da će – nakon posve promašenog osporavanja izbornih rezultata od strane Sandre Perković-Jakovina – svi napokon prihvatiti činjenicu da je Kolinda Grabar-Kitarović nova hrvatska predsjednica, najnovijim osporavanjem njezine pobjede, čak osam dana nakon izbora, ”proslavio se” i bivši predsjednik Vrhovnog suda, odvjetnik Krunislav Olujić.

Krunoslav Ostojić još osporava Kolindinu pobjedu?!

Kazao je, da podsjetimo, da Grabar Kitarović nema izborni legitimitet i da će se zbog toga morati očitovati Ustavni sud! Dodao je da nova predsjednica već daje lažna obećanja te da mora naučiti odredbe Ustava!

S Kolindinom pobjedom nikako se ne miri ni ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Pusić. Nakon što je novoj predsjednici još u izbornoj noći dijelila lekcije kazavši da će morati sasvim promijeniti svoju ‘nacionalističku’ retoriku, u ponedjeljak je još jednom, posve neprimjereno svom položaju, dodatno omalovažila novu hrvatsku predsjednicu. Rekla je da njeno pismo glavnom tajniku UN-a u vezi s Vojislavom Šešeljom ”baš ništa ne znači, jer je sve što se moglo iskoristiti, već iskorišteno”.¨

Pupovac je prozvao zbog ‘ustaške retorike’

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj, izjavio je, pak, da su Kolindine riječi prema kojima su etnički Srbi u Hrvatskoj u isto vrijeme i politički Hrvati, mnogo bliže ustaškoj nego europskoj ideji Hrvatske…

Znamo li, pak, da Kolinda Grabar-Kitarović neće imati ništa veće ovlasti nego njezini prethodnici Josipović i Mesić i znamo li da ona nije davala agresivne i revanšističke izjave, već je pozivala na zajedništvo i na nužnost okretanju budućnosti te je bezbroj puta ponovila da će biti predsjednica svih građana Hrvatske, a ne samo onih koji su glasali za nju, nameće se pitanje: čime je, uz tako pozitivan stav, na sebe navukla toliko bijesa i toliku paljbu.

Domazet: Jugoslovenska opcija ne miri se s porazom

Što je, dakle, u samoj srži žestokih medijskih i političkih napada na Kolindu Grabar-Kitarović, odnosno kome i zašto toliko smeta nova hrvatska predsjednica (premda nema prevelike ovlasti i premda nudi suradnju, a ne svađu), upitali smo poznatog geopolitičara i stratega Davora Domazeta Lošu.

”Svi ti napadi, poglavito Krunislava Olujića, u suštini znače da se jugoslovenska opcija nikako ne miri s činjenicom da je došlo do promjena i da je Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica države Hrvatske. Najviše ih smeta što je ona ponudila nadu svim građanima i građankama Republike Hrvatske, a ne samo Hrvaticama i Hrvatima. Zato je toliko napadaju, premda još nije ni ustoličena za predsjednicu. Ne mogu se, osim toga, pomiriti s činjenicom da je pobijedila Ivu Josipovića, za kojeg su bili uvjereni da sigurno pobjeđuje. Još se nisu oporavili od šoka i stoga toliko bjesne”, ističe u uvodu poznati geostrateg i analitičar pozadine zbivanja.

Primjećuje potom da je Ivo Josipović, baš kao Slobodan Milošević devedesete godine, imao sve što mu treba za pobjedu, pa je ipak izgubio. Baš kao i Milošević.

Velika sličnost Miloševićeve i Josipovićeve pozicije

”Imao je sve glavne medije uz sebe, sve institucije, udruge koje rade protiv hrvatske države, agencije za istraživanje javnog mnijenja koje su ga godinama proglašavale najsposobnijim i najpopularnijim političarem…, kao što je i Slobodan Milošević devedesetih imao i vojsku i policiju i tajne službe i medije. Tuđman nije imao ništa, pa je pobjedio Miloševića jer je uz sebe imao hrvatski narod, kao što je i Kolinda Grabar-Kitarović uz sebe imala narod, pa je pobijedila Ivu Josipovića. Pokrenula je oslobađanje od unutarnje agresije i zato je ‘vučji čopor’ napada. Taj čopor obično bira one koji su slabi i izdvojeni iz ‘stada’, no ovaj put su pogriješili. Jer Kolinda je jaka. Sam Josipović još se dobro i nosi s porazom, ali njegovi ga korifeji do danas ne mogu preboljeti ”, dodaje Domazet.

Pokazalo se da je Josipović bio lutka na koncu

One koji sada ustrajno napadaju Kolindu smeta, kaže, i to što je nova predsjednica jasno rekla da Hrvatska pripada srednjoj Europi, Europskoj Uniji i NATO-u, a ne ”regionu” i što će nastaviti politiku dr. Franje Tuđmana, usklađenu s novim okolnostima, a prekinuti s antihrvatkom politikom kakva je dosad vođena.

”Oni koji je napadaju i koji su htjeli komunistički put i Jugoslaviju, svjesni su da će izgubiti zadnje uporište. Ispalo je da je Ivo Josipović u stvari bio lutka na koncu, a ne Kolinda Grabar-Kitarović. Josipović je bio marioneta Dejana Jovića i uporište probritanske i prosrbijanske politike, a sada gube i taj stožer. Svjesni su da prosrpska Velika Britanija više nije glavni strateški partner Hrvatske, već je to Njemačka, SAD i Izrael. Zato bjesne i zato galame, jer im ništa drugo i ne preostaje”, podvlači admiral Domazet te zaključuje da će najžešći napadi na Kolindu Grabar-Kitarović, zbog svega navedenog, tek uslijediti.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content