MILANOVIĆ ŽUPANA FLEGU UOČI SUĐENJA ZA ZLOUPORABU POSTAVIO U ODBOR REGIJA EU

Istarski župan Valter Flego kojem sljedećeg mjeseca počinje suđenje zbog zlouporabe položaja i ovlasti imenovan je u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2015. – 2020. godine.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem je u Odbor regija pored Flega imenovala Vojka Obersnela, Nikolu Dobroslavića, Predraga Štromara, Jelenu Pavičić Vukičević, Željka Turka, Snježanu Bužinec, Danijela Marušića i Bruna Hranića. Zamjenici su Viviana Benussi, Jasna Petek, Ivan Vučić, Slavko Prišćan, Tulio Demetlika, Josipa Rimac, Dinko Pirak, Martin Baričević i Alojz Tomašević.

Prema proceduri Odbor regija Vlada imenuje na prijedlog Ministarstva uprave, koje je, ironično, upravo tijelo koje je, nakon upita iPressa i nalaza nadležne inspekcije o Fleginom slučaju zlouporabe iz doba mandata gradonačelnika Buzeta izvijestilo DORH. Nakon toga je započeo pravosudni postupak, koji je sada u fazi suđenja na Županijskom sudu u Rijeci.

Odbor regija savjetodavno je tijelo koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti u Europskoj uniji, a uloga mu je iznošenje stajališta o odlukama na razini EU-a o pitanjima vezanima uz lokalnu i regionalnu upravu.

Kandidate za članove i zamjenike članova Odbora regija predlažu nacionalne udruge jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na poziv Ministarstva uprave, koje je odgovorno za koordinaciju postupka predlaganja i imenovanja.

Ipress/dragovoljac.com

Odgovori

Skip to content