RUŽICA ČAVAR: ‘Ne dopustimo neprijateljima da i dalje vladaju Hrvatskom!’

Kao što znamo, prema objavljenim rezultatima glasovanja, aktualni predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, koji svim silama želi drugi mandat, dobio je 38,48 % glasova izašlih birača, Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, dobila je 37,18 % glasova, Ivan Vilibor Sinčić, kandidat “Živog zida”, 16,43 %, a Milan Kujundžić, kandidat “Hrvatske zore” i partnera, 6,30% glasova.

Nevjerojatno je, u bilo kojoj normalnoj državi svijeta, da nakon ovakve gospodarske, socijalne, moralne i političke situacije u zemlji, aktualni predsjednik, koji u toj zemlji obnaša tako visoku funkciju, i koji je za katastrofu zemlje i najviše odgovoran, jer bi, i prema Ustavu i svim moralnim kriterijima, trebao bdjeti nad svim područjima društvenoga i političkog života i držati sve konce kontrole i nadzora u svojim rukama, umjesto da je, skupa sa cijelom Vladom, još davno dao ostavku i tražio nove izbore, još ima obraza i snage tražiti od hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske novi mandat daljnje definitivne propasti naroda i države na čijem je čelu sve učinio da doprinese propadanju.

S obzirom da su on i Vlada u svoje svrhe upropaštavanja hrvatske države, još od 2000. godine, uz pomoć antihrvatskih moćnika svijeta, uz sebe imali sve društveno značajne medije, posebno javnu televiziju, prethodno očistivši sve rodoljubne i slobodno misleće kadrove u tim medijima, pravo je Božje čudo da nisu uspjeli uništiti dušu hrvatskoga naroda i hrvatskih branitelja, te da nisu slomili hrvatski narod niti njegovu vjeru i nadu u bolju budućnost.

Ipak, i u ovome prvome krugu izbora, 28. prosinca 2014. godine, nije se moglo sasvim izmanipulirati ni prevariti 60% od oko 50% izašlih birača, da izreknu svoje “Ne” aktualnom predsjedniku herostratu Ivi Josipoviću i njemu sličnima u njegovu stožeru i njegovoj kamarili. Kakvo je bilo stanje u medijima, posebno na takozvanoj Hrvatskoj televiziji, i što je sve učinjeno administrativnim podvalama da bi se iz glasovanja isključili Hrvati izvan Republike Hrvatske, pa i u hrvatskoj domovini Bosni i Hercegovini, jasno je i iz toga da ih je od nekoliko stotina tisuća na izbore izašlo svega oko 8 tisuća. Kandidatkinja domoljubne i državotvorne orijentacije, Kolinda Grabar Kitarović, dobro je i prošla, osvojivši 37,18 % glasova izašlih birača, a što je, uz još 6,30 % također sigurnih domoljubnih glasova Milana Kujundžića, sigurno puno više od 38,48% glasova Ive Josipovića. Kako je promidžba u medijima bila ubitačno pristrana u korist Ive Josipovića, nije čudo da se je među njegovim glasovima, osim svih onih koji ne vole, bolje reći mrze hrvatski narod i hrvatsku državu, našao i jedan broj zavedenih i prevarenih Hrvata, koji su nasjeli na njegovo licemjerno umilno dodvoravanje.

Tipičan primjer manipuliranja javnošću je i veliki događaj predizbornoga skupa kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i 25. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice grada Zagreba, u prepunoj velikoj Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u utorak, 23. prosinca 2014. godine, uz brojne goste, nastupe više govornika i nekoliko tisuća oduševljenih nazočnika, među kojima sam bila i ja, kao članica Počasnog odbora, sa stotinama hrvatskih barjaka i domoljubnih transparenata. Sve je bilo kao da se ponovila 1990. godina.

No, u našim tiskanim medijima niti na televizijama o tome skupu nije bilo ni riječi. Je li to sloboda medija i demokracija, dragi čitatelji, Hrvatice i Hrvati, procijenite sami!

Također, raspoloženje za hrvatsku domovinu i državu, ili protiv nje, vidjelo se i u stožerima za doček izbornih rezultata, posebno u stožeru kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i stožeru kandidata za drugi mandat Ive Josipovića, sve sa brojnim članovima i simpatizerima jednoga i drugoga stožera.

U stožeru Kolinde Grabar Kitarović sve je grmjelo od domoljubnog oduševljenja, uz domoljubne pjesme i veliki broj zastava i hrvatskoga znakovlja, a posebno uz sveobuhvatni zahvalni govor o ljubavi i zajedništvu hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske, koji je buduća, ako Bog da, predsjednica izgovorila jednako obuhvativši u naručje i u svoje srce sve birače i sve slojeve ljudi, sa svim poteškoćama i svojom velikom željom za bolji zajednički i stvaralački život svakoga pojedinca i svih zajedno, u zajedničkoj nam naprednoj i prosperitetnoj zemlji, kakvu hrvatski narod i svi građani Republike Hrvatske imaju i zaslužuju.

Naprotiv, u taboru Ive Josipovića vidjela su se samo smrknuta lica i pozivi na podjele, kako od premijera Milanovića, tako i od predsjedničkog kandidata Ive Josipovića, sa klevetama i neutemeljenim optužbama onih njima drukčijih, tj. većine hrvatskoga naroda, koji drukčije od njih misli i osjeća. Tu nije bilo ni jedne hrvatske zastave, ni jednog hrvatskoga znaka. Jedino je bilo mnoštvo nekih čudnih parola, na kojima je pisalo “To je pravi put” u krugu okruženom istaknutom zastavom plavo-bijelo-crvene boje. Znači, pravi put je za njih onaj suprotan hrvatskoj trobojnici, znači put jugoslavenske trobojnice. Čak nam se činilo da se čulo i skandiranje “Tito, Tito!”. Jedino im je falila petokraka i ono “Drugovi i drugarice!”, te pjesma “Po šumama i gorama”. Dakle, vidjelo se da oni računaju na sve one koji su protiv hrvatskoga naroda i hrvatske države. S njima misle vladati nad Republikom Hrvatskom, iako je, i prema Ustavu, Republika Hrvatska nacionalna država hrvatskoga naroda i država autohtonih nacionalnih manjina. Ne dopustimo im to ni po koju cijenu!

Čeka nas drugi krug izbora, u nedjelju, 11. siječnja 2015. godine. Kandidati su jedan prema jedan. Pruža nam se ponovno prilika da budemo svi na jednoj, domoljubnoj strani, kao i u vrijeme nedavnog referenduma za pravu hrvatsku obitelj. Iziđimo svi na izbore u nedjelju, 11. siječnja 2015. godine. Nadamo se i ljepšem vremenu.

Pokažimo da smo, uz Božju pomoć i svoju ljubav, vjeru i nadu, bar duplo jači od onih koji mrze i žele i nadalje nasilje i tiraniju totalitarnog komunističkog jednoumlja na vlasti u Republici Hrvatskoj.

Dr. Ružica Ćavar/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content