ZDRAVKO TOMAC: Slijedi završni udarac

“Smatram, s obzirom da Josipović i Milanović zaoštravaju prljavu kampanju, da Kolinda Grabar Kitarović ne smije propustiti argumentima nokautirati Ivu Josipovića”

Iz dana u dan, što je sve bliži dan odluke, trend rasta popularnosti Kolinde Grabar Kitarović sve je brži i jači. Kolinda Grabar Kitarović sve je uvjerljivija, sve je odlučnija i dobiva simpatije i onih koji joj nisu bili skloni, koji su podlegli prljavoj kampanji u kojoj se Kolinda lažno optužuje, u kojoj se pokušava nametnuti laž da Kolinda Grabar Kitarović samo lijepo izgleda ali da ništa ne zna te da je nesposobna dobro obnašati dužnost predsjednice Republike Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović zrači optimizmom, širi pozitivne vibracije, uvjerena je da ima jasnu viziju bolje Hrvatske, te da zna, hoće i može tu viziju i ostvariti. Ono što je važno je činjenica da iz dana u dan uvjerava sve veći broj birača da ona to može ostvariti i da joj zato trebaju dati svoj glas.

Suprotno tome Ivo Josipović iz dana u dan sve više gubi podršku svojim nastupima i prljavom kampanjom, podvalama i lažima i pokušajima diskreditacije Kolinde Grabar Kitarović sam skida lažnu pozlatu koju su mediji oko njega stvorili kao finog gospodina, demokrate koji se ne služi prljavim sredstvima. Iz dana u dan je sve jasnije da se Ivo Josipović i Zoran Milanović služe prljavim sredstvima i da stvaraju pravu političku kaljužu a ono što je krajnje neprihvatljivo i što građani sve više vide jest pokušaj da za prljavu kampanju optuže Kolindu Grabar Kitarović i one koji ju podržavaju iako Kolinda Grabar Kitarović nije rekla ni jednu grubu riječ, čak nije ni argumentima odgovorila na brojne podvale nego se koncentrirala samo na obrazlaganje svoga programa i svoje vizije spasa Hrvatske. Po mom mišljenju, to je do sada bila dobra i pobjednička strategija. Međutim, u zadnjim sučeljavanjima i zadnjim danima izborne kampanje mislim da je potrebno da Kolinda Grabar Kitarović zada završni udarac Ivi Josipoviću. Treba argumentirano Ivu Josipovića koji je već na konopcima nokautirati. Postavlja se pitanje kako. Mora obaviti ono što ne obavljaju voditelji sučeljavanja koji izbjegavaju pitati Josipovića o najvažnijim njegovim grijesima zbog kojih je Hrvatska pred katastrofom. Josipović tvrdi da je domoljub. Kolinda Grabar Kitarović ga mora pitati zašto kao domoljub već od 2007. godine uporno radi da se Srbija kao agresor oslobodi krivnje, zašto je do zadnjeg trenutka pokušavao obezvrijediti čak i povući, tužbu protiv Srbije za učinjeni genocid u Hrvatskoj. Zašto je sustavno vodio politiku da se Srbija amnestira i da se prihvati krivotvorina da se radilo o građanskom ratu i običnom sukobu s podijeljenom odgovornošću.

Ivo Josipović se hvali da je branio istinu o Domovinskom ratu. Treba ga pitati da obrazloži zašto je odlikovao Vesnu Teršelič i Documentu koji sustavno šire laži o Domovinskom ratu. Zašto je rekao da je Vesna Trešelič savjest hrvatskog društva, odnosno zašto je rekao da su vukovarski branitelji sramota. Ivo Josipović se hvali da poštuje Katoličku Crkvu i da kriterije iz pisma biskupske konferencije i pisma kardinala Bozanića on dosljedno provodi, što je potpuno neistinito. Treba ga pitati slaže li se i on s Milanovićem koji je užasno napao biskupe i Katoličku Crkvu. Kako je moguće da sebe prikazuje kao čovjeka koji uvažava i prihvaća kršćanska načela kada je kao predsjednik države na dan referenduma o ustavnom određivanju da je brak zajednica muškarca i žene pozivao da se glasa protiv. Treba ga pitati koja je njegova uloga u Lex Perković. Treba ga pitati zašto je sklopio strateško partnerstvo s Velikom Britanijom bez odobrenja Hrvatskog sabora. Treba ga pitati zašto nije raspisao prijevremene izbore i zašto je podržavao Vladu Zorana Milanovića, zašto joj daje još godinu dana da Hrvatsku odvede u propast.

Dakle, smatram, s obzirom da Josipović i Milanović zaoštravaju prljavu kampanju, da ne biraju sredstva, da smo preplavljeni lažima o velikim uspjesima ove Vlade, da i dalje lažno optužuju i da će optuživati do zadnjeg trenutka, da Kolinda Grabar Kitarović ne smije propustiti argumentima nokautirati Ivu Josipovića.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content