Građanska peticija: ”Vratimo grb na nove registarske pločice”

Rješenje ministarsva Ranka Ostojića neke čitatelje neodoljivo podsjeća na SDP-ov logo, a neke na boje srpske zastave

Prijedlog novih registarskih oznaka proizašlih iz radionice Ministarstva unutarnjih poslova pod predsjedanjem SDP-ovog Ranka Ostojića, a koje trebale biti u uporabi od prvog srpnja, čini se, izazvale su veliko nezadovoljstvo građana.

Osim što bi se za u oznakama gradova, uz dosadašnje 34 uvele i 94 nove oznake gradove, najsporniji novitet je izostanak povijesnog hrvatskog grba na pločicama. Kako je portal Direktno pisao, rješenje Ostojićevog resora neke čitatelje neodoljivo podsjeća na SDP-ov logo, a neke na boje srpske zastave.

Protiv takvog dizajna, u kojemu su umjesto grba stavljene crveno-plave kockice na bijelom polju, putem društvene mreže Facebook grupa zgroženih građana pokrenula je peticiju ”Vratimo grb na nove registarske pločice’.

”Svi mi koji smo nezadovoljni novim registracijskim pločicama. Svi mi koji želimo da se vrati grb jer smo nezadovoljni dizajnom novih pločica. Skupimo što više ljudi za peticiju. Podijelite link s prijateljima”, napisali su autori stranice te dodali kako ona ne izaziva mržnju.

Do trenutka pisanja ovog teksta stranica ”Vratimo grb na nove registarske pločice’ prikupila je više od 1200 oznaka ‘Sviđa mi se’.

Peticiju možete potpisati ovdje.

FB | direktno | croative.net

Odgovori

Skip to content