Razjareni na branitelje i Turudića! Pročitajte što spremaju za subotu!

Antiprosvjednici ne misle prestati, a da je tako svjedoči i njihov posljednji potez.

Occupy Croatia od svojih namjera po svemu sudeći ne misli odustati. U skladu s time priopćenjem za javnost najavljuju novi, skandalozan prosvjed protiv hrvatskih branitelja prosvjednika smještenih u šatoru u Savskoj. Kako stoji u njihovu priopćenju, građane pozivaju na prosvjedni marš za jednakost, pravednost i slobodu. A isti bi se trebao održati 11. ožujka na za sada tradicionalnom okupljalištu, odnosno na Trgu bana Jelačića s početkom u 14 sati.

“Marš će biti usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti – jednakost, pravednost i sloboda. Tamo se mogu naći i sve ostale “vrijednosti” koje uništavaju naše društvo: pohlepa, korupcija, kriminal i klijentelizam! Ponukan logorovanjem i zahtjevima šatoraša u Savskoj 66 predsjednik najvećeg županijskog suda u zemlji Ivan Turudić pokrenuo je inicijativu za izmjenu kaznenog zakona, kako bi navodno zaštitio “najviše društvene vrijednosti poput Domovinskog rata” te se stavio u službu političkih interesa i strasti, odnosno iskazuje lojalnost određenoj političkoj grupaciji.

On predlaže da se propiše kazna od tri ili pet godina zatvora za javno iznošenje teza poput onih da Domovinski rat nije bio obrambeni, da nije bila agresija nego građanski rat i da cilj Oluje i drugih operacija nije bilo oslobađanje nego etničko čišćenje. Inicijativa je odricanje (izdaja) od univerzalnih vrijednosti i prihvaćanje posebnih (nacionalnih) koje zadovoljavaju uske, egoistične interese jako udaljene od pravde i istine, od jednakosti i slobode. Žalosno je da na tu naznaku uvođenja verbalnog delikta mediji, a niti njegove kolege, nisu adekvatno reagirali i sasjekli u korijenu. To je samo pokazatelj kako se “danas” fašizam lako uvlači u pore društva, i kako mu se većina boji otvoreno (javno) suprotstaviti. Vjerujemo da mnogi shvaćaju kako se protiv takvih pokušaja uvođenja totalitarizma treba boriti dok su još u začetku te će nam se pridružiti u prosvjednom maršu kojim branimo društvenu zajednicu od nasrtaja nosioca vrijednosti ekstremne desnice”, zaključuju u priopćenju.

Autor: Iva Međugorac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content