SOLUS CATHOLICUS – KOMUNIZAM U METAFIZIČKIM KATEGORIJAMA

Sotonska je inverzija nazivanje komunizma humanim sustavom

Kao vjernik, završeni diplomirani teolog, kršćanin i svećenik više preferiram o nekim društvenim temama promišljati iz evanđeoske, vjerničke i metafizičke perspektive.

Ne zbog toga što mislim da bih bio loš politički ili društveni analitičar, nego iz razloga što smatram da mi analitika sa teološkog i vjerničkog aspekta bolje ide. Zato sam odlučio o fenomenu ideologija progovoriti upravo iz te kategorije i perspektive. Naime, sve negativne ideologije koje su kroz povijest uzdizale čovjeka, koje su ga apsolutizirale i stavljale na razinu božanskoga pokazale su svoju jezivu ćud s time što su požnjele mnoštvo žrtava i eliminirale likvidacijom, zatvorima i koncentracijskim logorima sve nepoćudne elemente koji se nisu slagali sa tim određenim ideologijama.

Komunizam u tom kontekstu ima svoje posebno mjesto. Već je sama Crkva krajem XIX. stoljeća to predvidjela, a početkom XX. stoljeća Nebo je kroz poruke Majke Božje na razne načine pozvalo na molitvu i pokoru. To se dogodilo osobito u Fatimi 1917. godine kada je Gospa pozvala Crkvu da posveti Rusiju, znači izričito Rusiju njezinom Bezgrješnom Srcu. Razlog zbog kojega bi to bila Rusija jest što je u njoj kolijevka komunizma. Upravo je Rusija bila ta koja je proširila komunizam po cijelome svijetu, komunizam je svagdje proširio veliku zabludu marksisičkog ateizma koji ima svoj korijen u dijaboličnome, a marksistički ateizam kroz svoje poklonike diljem svijeta požnjeo je više od 100.000.000 žrtava. Najgora je činjenica što i danas u svijetu postoje tendencije da se ne samo te žrtve relativiziraju, a toje također prisutno osobito kod nas u Hrvatskoj, nego da se komunizam prikaže kao nešto humano, kao nešto što je imalo na početku humani oblik, a onda se poslije navodno „izvitoperilo“.

Ma nemojte molim vas! Usudio bih se reći da su najveći fanatici u povijesti čovječanstva upravo komunisti. Njegovanje kulta ličnosti vođi, klanjanje simbolima te užasne ideologije, ubijanje u ime te iste ideologije, umanjivanje odgovornosti zločina, nazivanje komunizma humanim sustavom. Sve to izokretanje činjenica, čitava ta cjelokupna dijabolična, sotonska inverzija vrijednosti dovodi svaku normalnu i razumnu osobu to toga da se zgrozi i sablazni. Osobe mentalnog komunističkog impulsa koje žive u demokratskim društvima i danas bi ubijali kada bi mogli u ime tog odvratnog komunističkog sustava, i danas bi očitovali svoje niže strasti. No, oni se danas budući da je to nemoguće učiniti više ograničavaju na to da svoje neistomišljenike koji se s njime ne slažu u pitanju raznih povijesnih činjenica jednostavno nazovu – fašistima, reakcionarnim elementima, itd.

Tako da su im dana u Hrvatskoj za sve zlo u svijetu i u njihovim životima krivi pojedinci, udruge, skupine, dijelovi klera, pa i dio HDZ-a. Dobro je da još novu hrvatsku predsjednicu nisu prozvali fašistom. No, odlučili su joj borbeno, u maniri borbenih napjeva i primitivne šumske svijesti poručiti kako nije dobro došla u Brezovici i Jasenovcu. Kao da će oni odlučivati o tome i uzrupirati si pravo da određuju tko će tamo dolaziti, a tko ne će. Jer predsjednica na tim obilježavanjima neće govoriti kako su „kape partizanke lijepe kape“ i kako „nose tu poruku ljubavi i mira“. Ona će kao obrazovana političarka demokršćanske orijentacije progovoriti o antifašizmu kao univerzalnoj vrijednosti. No, kako i na koji način se danas treba boriti protiv komunizma? Polemikom, svakako! Činjenicama i snagom argumenata, apsolutno! Ali najbolji način borbe protiv te opskurne i odurne ideologije jest za kršćane i – molitva! Jer samo snaga molitve može pobijediti duhovno dijabolično i moralno zlo koje okužuje čovjekovu dušu. Snaga Božja munjevito razara sve zablude, pa čak i pogubnu zabludu marksističkog ateizma koja se očituje u komunizmu i koja je mnoge sunovratila u propast – onu duhovnu, ali i fizičku.

Pavle Primorac – hrvatski-fokus.hr

Odgovori

Skip to content