Zašto ministar i pomoćnik ne odustaju od ‘rata’ protiv branitelja

Umjesto da kao što bi to uradio bilo koji odgovoran političar na Zapadu – jednostavno daju ostavke, Matić i Glavašević nastavljaju medijski rat protiv onih o kojima bi morali brinuti, a to su 100%-ni invalidi

Ministar Fred Matić i njegov pomoćnik Bojan Glavašević odradili su danas još jedan medijski ‘spin’ usmjeren protiv 100%-tnih invalida i njihovih prijatelja, okupljenih u šatoru u Savskoj 66.

Pomoćnik Bojan je tijekom prijepodneva na Twitteru pokrenuo još jednu od medijskih akcija: objavio je da usprkos tome što se ‘neki nadaju predstavi’, Glogoški neće biti deložiran iz kuće u Zaprešiću. Njegov je upis nedugo zatim potvrdio i ministar Fred, potvrdivši da neće biti deložacije već da ‘ima i drugih načina’.

Pomoćnik i ministar vjerojatno misle da su se na ovaj način prikazali blagdanski milosrdnim, i da će to popraviti sliku o njima u javnosti. Ako su to sami smislili, već bi zbog toga morali dati ostavke, a ako im je to neko savjetovao – država je opet na loš način potrošila novac. Cijela je afera ‘kuća u Zaprešiću’ prozirna manipulacija samog ministra: iz njegove je vlastite izjave od prošle nedjelje razvidno da Glogoški u toj kući nije bespravno, već temeljem ugovora njegove udruge sa Ministarstvom. On i njegovi prijatelji, 100%-tni invalidi, nisu dakle u kuću provalili, negu su u nju ušli ključem koji su dobili od ministarstva 2008. temeljem još važećeg ugovora.

Kako bi s pravnim temeljem ‘deložirao’ Glogoškog iz te kuće, ministar i njegov tim bi morali dokazati da je Udruga 100%-tnih invalida otkazala potporu svom predsjedniku – što se posve sigurno nije dogodilo, ili da je postojao netko drugi iz te kategorije invalida sa hitnom potrebom smještaja – što nitko do sada nije pokazao. Bez toga, dopis kojim se traži iseljavanje invalida iz kuće samo je još jedna samovolja ministra, koji bi učinio najveću uslugu cijeloj javnosti kad bi prestao ‘ratovati’ protiv onih o kojima bi morao brinuti, i poslušao njihov zahtjev da se povuče sa funkcije.

Bilo koji političar na Zapadu ozbiljno bi shvatio zahtjev desetak pripadnika skupine za koju je zadužen, a ne tisuća ljudi koji su mjesecima okupljeni pred njegovim vratima. Predrag Fred Matić, međutim, nema sluha za branitelje, već se grčevito drži svoje fotelje i pokušava je spasiti sve sramotnijim medijskim avanturama. Pa tako i prijetnjom ‘deložacijom’ 100%-nih invalida – upravo onih zbog čije je sudbine ministarstvo i osnovano. Zato je Glogoški i rekao – nakon zadnjih poteza ministra Matića, svakom postaje jasno zašto je počeo i još traje prosvjed u Savskoj 66.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content