Anketa: HDZ-u uvjerljiva prednost, Milanović najnepopularniji političar

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović najpozitivnija je političarka. Na drugom mjestu nalazi se Tomislav Karamarko, a slijedi Zlatko Komadina

Agencija 2×1 komunikacije provela je nacionalnu anketu o podršci strankama za parlamentarne izbore prema kojoj HDZ i pojedinačno i u koaliciji osvaja uvjerljivu prednost pred SDP-om.

Anketa je provedena u srpnju 2015., telefonskim ispitivanjem na reprezentativnom uzorku od 691 ispitanika stratificiranom po županijama iz cijele Hrvatske.

HDZ je prvi na listi stranačkih preferencija s 34,30% podrške. Na drugom mjestu nalazi se SDP s podrškom od 23,88%. Živi zid je treća stranka s potporom od 6,95%. Slijede ORaH (3,76%), M. Bandić 365 (3,18%), HSS (2,46%), HNS (2,17%), HDSSB (2,03%) i tako dalje.

Kada su u pitanju koalicije, HDZ i Domoljubna koalicija imaju podršku od 42,55% ispitanih. Kukuriku koalicija osvaja 29,08% podrške. Rezultat pokazuje prednost Domoljubne koalicije od 13,47 postotnih bodova.

get_img
U anketi je istražena i popularnost političara. Tako je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najpozitivnija političarka. Na drugom mjestu nalazi se Tomislav Karamarko. Treće mjesto zauzeo je Zlatko Komadina. Slijede gotovo izjednačeni Ivan Vilibor Sinčić i Zoran Milanović, a na šestom mjestu je Boris Lalovac.

get_img (1)
Kada su u pitanju najnegativniji političari, na prvom mjestu nalazi se predsjednik Vlade Zoran Milanović. Na drugom mjestu je Vesna Pusić. Slijede Gordan Maras, Tomislav Karamrko, Siniša Varga te Tihomir Jakovina.

get_img (2)

Izvor:direktno.hr

Odgovori

Skip to content