Gjenero: Milanović i Pusić nemaju osjećaja za hrvatske građane

Predsjednica je sve ono što predsjednik Vlade nije, i nije sve ono što on jest. Premijer je govorio bez imalo ljudskosti, rekao je Gjenero

Nakon objave Islamističke države o pogubljenju otetog Tomislava Salopeka hrvatski dužnosnici prekidaju svoje dnevne rasporede i održavaju izvanredne konferencije.

Politički analitičar Davor Gjenero komentirao je za direktno.hr održane konferencije premijera vlade Zorana Milanovića, predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, i današnju ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

Izdvojio je kao ‘pristojan i promišljen’ nastup predsjednice Republike, istaknuvši važnim što je predsjednica zahvalila hrvatskoj Islamskoj zajednici jer nemaju ništa s teroristima koji su oteli Salopeka.

“Nastup predsjednice Republike je upravo onakav na kakav smo od predsjednice Republike naučili. Državnički, pristojan, saučesan i sa promišljenim dugoročnim značenjem događaja u hrvatskoj politici. Strašno imponira da se u toj situacija predsjednica zahvalila hrvatskoj Islamskoj zajednici koja je u ovom slučaju zaslužila zahvalu. To je zajednica koja nema ništa s ovim teroristima koji su vjerojatno ubili gospodina Salopeka. To je zajednica naših sugrađana koji s nama dijele temeljne demografske vrijednosti i to je predsjednica Republike, čini mi se, rekla u jednom važnom trenutku kad je trebalo reći”, rekao je Gjenero.

Napravio je usporedbu predsjednice i premijera i istaknuo da je predsjednica ‘sve ono što predsjednik vlade nije, i nije sve ono što predsjednik Vlade je’.

“Predsjednica je sve ono što predsjednik Vlade nije, i nije sve ono što predsjednik Vlade je. Predsjednik Vlade je govorio bez imalo ljudskosti, bez imalo promišljenosti, bez imalo pristojnog i iskrenog saučešća prema obitelji kojoj se to dogodilo, bez jasne poruke sugrađanima”, zamjerio je Gjenero.

Dotaknuo se i činjenice da je premijer Milanović u cijelom obraćanju novinarima izbjegavao izreći ime otetog Salopeka kazavši da je riječ o pomanjkanju elementarnog suosjećaja s građanima.

“To je slično kao današnji početak tiskovne konferencije ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je morala početi time da je gospodin Salopek bio građevinski tehničar. Ti ljudi jednostavno nemaju osjećaja da smo u nekim elementarnim stvarima svi sugrađani naše države jednako rangirani”, rekao je za direktno.hr politički analitičar.

Kratko je komentirao današnju tiskovnu konferenciju ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić rekavši da je ‘više sličila konferenciji gospodina Milanovića nego onome što nam je poručila predsjednica Republike’.

Cijelu situaciju otetog Tomislava Salopeka komentirao je kao žalosnu, osvrćući se na hrvatsku politiku prozvavši ih da ‘akcija spašavanja nije bila trajno promišljena’.

“Situacija gospodina Salopeka strašno je žalosna, tragična situacija. Strašno žalosno da Hrvatska nema konzistentnu politiku prema zemljama južne fronte mediterana. Strašno je žalosno što Hrvatska nema dugoročnu politiku osiguravanja sugrađana zbog posljedica kao sada. Vidi se da je Hrvatska akciju spašavanja gospodina Salopeka započela ad hoc, da to nije bila trajno promišljena akcija”, zaključio je Davor Gjenero.

Izvor: direktno.hr

1 comment

Odgovori

Skip to content