SPOMENIK LEDERERU VEĆ OSKVRNUT ČETNIČKIM ZNAKOVLJEM

KRAJ SPOMENIKA LEDERERU OSVANULO ‘4S’! Gradonačelnik: ‘Nije to ništa’

Počinitelj je nakon dojave onih koji su prvi primijetili isto, brzo pronađen. Na izravni upit građana gradonačelniku o istome incidentu, on je izjavio da to nije ništa.

U ponedjeljak, 10. kolovoza, otkriven je na brdu Čukur ponad Hrvatske Kostajnice spomenik Gordanu Ledereru, mučki ubijenom snimatelju HRT-a 1991. godine. No, u popodnevnim satima ili večernjim, što nam je i neslužbeno potvrđeno, a o čemu cijeli grad bruji danima, dogodio se incident koji kostajnički gradonačelnik Paunović (HSLS) pokušava minorizirati i zataškati. Naime, u vremenu kada nikoga nije bilo kod spomenika, mlađi punoljetnik iz naselja Čukur svojim motorom kako saznajemo na svježe uređenoj zemljanoj površini ocrtao je “4 S”.

Počinitelj je nakon dojave onih koji su prvi primijetili isto, brzo pronađen. Na izravni upit građana gradonačelniku o istome incidentu, on je izjavio da to nije ništa, a sama izjava proizlazi jer je riječ o unuku osobe koja gradonačelniku osigurava većinu glasova mještana Čukura, a svako zamjeranje njemu dovodi i do mogućnosti da mu SDSS otkaže suradnju u Gradskom vijeću, što automatski znači da on više nema većine u istome. Gledajući vijesti Policijske uprave sisačko-moslavačke, ista je samo izvijestila da je na području Grada Hrvatska Kostajnica došlo do narušavanja javnog reda i mira isticanjem simbola neprimjerenog sadržaja.

Ovo je već drugi slučaj da kostajnički gradonačelnik prešućuje događaje vezane uz visokopozicionirane osobe SDSS-a, a podsjetimo da je prije nekoliko godina zamjenik gradonačelnika iz reda srpske manjine u vidno pijanom stanju u jednom ugostiteljskom lokalu vrijeđao na nacionalnoj osnovi. I umjesto da gradonačelnik kao prvi čovjek Grada i prvi među jednakima osudi navedeno ponašanje svoga zamjenika, on je to prešutio, što i sada ponovno čini.

Autor: T. Budak/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content