Ostojić je dobio instrukcije iz Beograda?!

Ostojić je dobio instrukcije iz Beograda, ali i more migranata – Potrebna je hitna i brza akcija svih društvenih i političkih snaga u Hrvatskoj, smjena ove vlade, uspostava tehničke vlade, zatvaranje granice i slanje svih raspoloživih vojnih i policijskih snaga na granicu sa Srbijom, podizanje sigurnosne ograde

Ministar Ostojić je jučer išao u Beogradu po instrukcije. Vratio se uplakan i to značiti samo jedno: Dačić mu je naredio primanje svih izbjeglica iz Srbije.

Jutros Ostojić iz Tovarnika poručuje kako je dogovorena suradnja sa Srbijom da će izbjeglice preusmjeravati na druge granične prijelaze. Sjajno! Kakav je to dogovor? Nama izbjeglice i to je dogovor? Katastrofa. Sad je očito, maske su pale i postaje jasno kakvi gangsteri upravljaju ovom zemljom. Očita je namjera vladajućih pred kraj mandata dovesti Hrvatsku u bezizlaznu situaciju.

Dalje Ostojić izjavljuje: ‘Imamo potpunu kontrolu’. Gdje ima kontrolu? Noćas su izbjeglice provalile granicu i preko polja ih je ilegalno u Hrvatsku ušlo preko tri tisuće, a on lupeta o kontroli. Katastrofa..! Još fantazira da će ako se dogodi da veliki valovi počnu stizati preko Srbije početi razmišljati o postupcima koji bi bili potpuno drugačiji. Znači još ne razmišljaju. Katastrofa! A što je ovih 5000? To nije veliki val? Jamčili su da neće biti više od 1000. Do kraja dana će vjerojatno biti i 10 tisuća.

Ostojić u nastavku bunca o nekakvim ‘hot spotovima’ koje bi EU trebala odraditi, to su nekakve birokratske asistencije za razvrstavanje izbjeglica. Koje ludilo? Na što se Ostojić vadi, u čemu on vidi rješenje? Europa se čupa iz gliba s izbjeglicama i u Hrvatskoj vidi spas za sebe, a Ostojić i sva ta ekipa idiota na vlasti halucinira o tome kako će izbjeglice tu popiti vodu pojesti sendvič i produžiti u Sloveniju.

Nitko ne može biti toliko glup da dovede zemlju u ovakvu situaciju. Ovo je svjesna sabotaža izdajničke vlade koja se nagodila s Beogradom i Bruxellesom, a na štetu hrvatskog naroda i hrvatske države. Ovo više nije pitanje ostavke vlade, ovo je pitanje njihove pojedinačne i kolektivne odgovornosti. Dovođenje države u ovakvo katastrofalno stanje, gubitak kontrole nad državnom granicom, potpuna nespremnost i ne znanje kako se nositi sa situacijom ravno je izdaji nacionalni interesa.

Potrebna je hitna i brza akcija svih društvenih i političkih snaga u Hrvatskoj, smjena ove vlade, uspostava tehničke vlade, trenutno zatvaranje granice i slanje svih raspoloživih vojnih i policijskih snaga na granicu sa Srbijom, podizanje sigurnosne ograde prema Srbiji, raspisivanje izbora.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content