KAKO JE REINER “NOKAUTIRAO” MILANOVIĆA: Argumentom na aroganciju

Arogantni Milanović pokušao razbiti Reinera, ali argumenti su ga ušutkali – I niste mi odgovorili ni na jedno pitanje, niste osporili niti jedan jedini podatak. Pitao sam vas o pitanju privatnog sektora, i ne znate, pokušavate neznanje nadoknaditi agresivnošću, odgovorio je Reiner

Premijer Zoran Milanović odgovorio je povišenim tonom i floskulama na zastupničko pitanje potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera, no akademik mu argumentirano nije ostao dužan.

Reiner je rekao kako se hvali porastom BDP-a te da je zavladalo opće blagostanje i upitao kako se u to uklapa činjenica da je zemlja i dalje u dužničkoj krizi, kako se uklapa u to službeni podatak da je skoro svaki drugi samac stariji od 50 godina u HR na rubu gladi, da smo na 61. mjestu po lošoj kvaliteti života starijih građana itd.

Milanović je, obrušivši se usput i na direktno.hr i pokazujući tablet, rekao: “Ovo nije direktno.hr”, te potom ustvrdio da Hrvatska ima pozitivnu bilancu.

“Ovo nije osobno, čovjek je napao Vladu s hrpom netočnih podataka – koliki je vanjski dug Hrvatske, uspoređujete to s Grčkom – meni bi bilo neugodno da građanima prodajem takve neistine. To što je Hrvatska imala rast od 1,2 posto, to nisu moji podaci to je Eurostat, krunski dokaz je što Hrvatska ima veću industrijsku proizvodnju, što raste izvoz robe. Hrvati nešto proizvode, u Hrvatsku dolaze stranci i ostavljaju milijarde eura, u robnoj smo razmjeni u minusu ali smo sve bolji. Ta se promjena dogodila za moje Vlade, domoljubne Vlade. Domoljublje nije sjedenje u Klagenfurtu, borite se da utjerate nekome strah u kosti, sada smo došli na prostor emocija. U Hrvatskoj su svi ekonomski i financijski podaci pozitivni, HR raste održivo i nezaustavljivo i to je bit priče, Hrvatska raste na izvozu svog znanja – i nemojte mi prodavati priču da je to osobno, to je direktno”, rekao je Milanović

Reiner mu je odgovorio da je očekivao da će biti smireniji, a ne uznemiren.

“I niste mi odgovorili ni na jedno pitanje, niste osporili niti jedan jedini podatak. Pitao sam vas o pitanju privatnog sektora, i ne znate, pokušavate neznanje nadoknaditi agresivnošću. Vaše krilatice od prije 4 godine u izbornoj godini – dug život a ne život na dug: zadužili ste najviše državu – Tri plaće u plusu, a ne tri u minusu: najviše je dužnih i blokiranih. Ponajmanje radnih mjesta je nego ikada u Hrvatskoj i nije istina da zaposlenost raste, imate blokiranih 320 tisuća građana i njihov ukupni dug također raste”, rekao je Reiner.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content