KONSTANTIN BOROVOY: Počeo je rat između SAD-a i Rusije!!

Putin je svjestan, da bilo što da učini, Sjedinjene Američke Države, u svakom slučaju neće ući u vojni sukob. SAD danas nemaju predsjednika, već lauerata Nobelove nagrade za mir.

Mnogi su mi upućivali prijekore tada, kada sam svojedobno predviđao da će otpočeti rat Rusije sa Ukrajinom. Mislili da je tako što nemoguće, piše Konstantin Borovoy na blogu http://m.echo.msk.ru/.

Danas kažem, nastavlja on, rat između SAD-a i Rusije je počeo.

1. Raspoređivanje ruskih vojnika u Siriji – nije samo casus belli (uzrok rata), već to označava potpunu objavu rata SAD-u i zemaljama koalicije, stupanje u rat na strani neprijatelja koalicije i neprijatelja sirijske oporbe.

2. Vojska poslana u Siriju i po sastavu (izdajnici iz Ukrajine) i po opremi, može se zaključiti da ta vojska – nije tamo da bi vodila rat, već za objavu (da je tamo ruska vojska) i za provokacije, odnosno za “demonstriranje zastave”. Putinu je potreban Casus Belli, ali ne i rat.

3. Putin je svjestan, da bilo što da učini, Sjedinjene Američke Države, u svakom slučaju neće ući u vojni sukob. SAD danas nemaju predsjednika, već lauerata Nobelove nagrade za mir.

4. Nema sumnje u činjenicu da Putin svoje uvjerenje u slabost SAD-a temelji na aktivnoj rezidenturi i strukturalnoj lobistici, što utječe na odluke SAD-a na najvišoj razini. Bez toga se ne bi ponašao tako odvažno.

5. Pregovori između ministara obrane SAD-a i Rusije na predstojećem susretu predstavljaju – jadni pokušaj SAD-a da ne priznaju činjenicu ulaska Rusije u rat.

6. Zaključiti “sporazum” na razini ministara obrane sa osobom koja ne ispunjava međunarodne potpise i ratificirane parlamentarne sporazume je simuliranje naivnosti.

7. Ovaj “sporazum” Putin će narušiti što je prije moguće i tom će prilikom za njegovo kršenje optužiti SAD. Zbog tog što je Putinu potreban stvaran Casus Belli. Zato on neće poštedjeti živote stotina ruskih vojnika. No, nije mu prvi put.

8. Putinov pravi cilj je – ne rat, već neko stanje poput predratne napetosti koje će prisiliti SAD da uđu u opsežne pregovore. Sadašnji predsjednik će učiniti sve što je moguće u ovoj situaciji da se izbjegne početak ratnih djelovanja. To jest, pristat će na pregovore u bilo kojem obliku. I unaprijed će biti spremni ustupci Putinu.

9. Putinovi zahtjevi su jasni, on će na mirovno-pregovaračkoj konferenciji istaknuti: Krim je – naš, Sirija je – naša, Iran je – naš, zaustaviti sve sankcije, pružiti financijsku pomoć Rusiji, poštivati ​​ruske interese u svijetu. Povrijeđen ego od strane Obame i manijakalna težnja da postane “regionalni lider”, za sudjelovanje u svjetskoj politici trebalo bi Putinu, po njegovom mišljenju na takvom skupu biti udovoljeno. Biti za istim stolom sa svim svjetskim vođama, koji će slušati njegove ultimatume, njegov je glavni cilj.

Što činiti? Izbor je ograničen. Moguće je pripremiti dugu i bezuspješnu trgovinu, koja će se podgrijati malim i velikim provokacijama u Siriji i Ukrajini. Na neke ustupke Putin će pristati. No, sama takva konferencija bit će jedna velika pljuska čitavoj svjetskoj zajednici. Ali to opravdava Nobelovu nagradu za mir.

Putin će naglašavati ekonomsku situaciju u Rusiji, raspodjelu proizvoda na bonove. Ali narodu će biti jasno da za ekonomske probleme nije kriv genije gospodarskog upravljanja Putin, već vojni provokator Obama, koji stvara intrige protiv Rusije. Zahtjevi za otkrivanje nuklearnih projektila biti će sveprisutni. Motivacija će biti kombinacija “rata i bonova”.

Obami, koji ni u kom slučaju neće poželiti koristiti američke oružane snage u bilo kojem sukobu, očito je jedini izlaz – opskrba Ukrajine oružjem. I to ne samo defenzivnim nego i ofenzivnim.

Ruske oružane snage zapravo nisu spremne na bilo koji stvarni vojni sukob.

Početak operacije Oružanih snaga Ukrajine za oslobađanje Donbasa i Krima poprilično će ohladiti Putina.

No, samopouzdani Putinovi rezidenti, očito ga uvjeravaju da Obama neće imati smjelosti upustiti se u to.

Pa zato: Krim je – naš, a Sirija – vaša.

Izvor: echo.msk.ru/croative.net 

Odgovori

Skip to content