Vučić opet pokazuje zube

Vučić: Otvorite granice za teretni promet, inače ćemo poduzeti protumjere

Što misle da mi puštamo sve, a oni se ne javljaju čak ni na telefon i ne objašnjavaju o čemu je riječ, kaže srbijanski premijer Aleksandar Vučić

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić zatražio je od Hrvatske da povuče odluku o zaustavljanju teretnog prometa. Na izvanrednoj konferenciji za medije rekao je da će, ako Hrvatska to ne učini, povući protumjere.

– Hrvatska se zaustavljanjem teretnog prometa ponaša neodgovorno, a ako to bude potrajalo, morat ćemo uvesti protumjere koje će više pogoditi Hrvatsku od nas – rekao je Vučić, piše Blic.

– Molimo hrvatske vlasti, ne zato što smo slabi, a oni jaki, već kao susjede, prijatelje, članicu EU, da povuče svoje neodgovorne odluke koje ni sami ne znaju na čemu su osnovane. U protivnom, zbog kršenja brojnih bilateralnih i međunarodnih sporazuma bit ćemo primorani pravnim putem tražiti zaštitu svoje zemlje – kazao je.

Vučić je rekao kako Srbija pušta sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a Hrvatska ne pušta niti jedan iz Srbije u Hrvatsku.

– Što misle da mi puštamo sve, a oni se ne javljaju čak ni na telefon i ne objašnjavaju o čemu je riječ. Mislite li da smo impresionirani Hrvatskom i njenom moći i snagom – oštar je srbijanski premijer.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content