Aleksandra Vučića razljutio potez Tihomira Oreškovića

Orešković je princu Charlesu i vojvotkinji Camilli pokazao fotografije koje prikazuju posljedice raketiranja Banskih dvora 7. listopada 1991.

Srpskog premijera Aleksandra Vučića razljutila je odluka hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića da princu Charlesu pokaže mjesto gdje su “Martićeve rakete” pogodile sjedište Vlade, javlja Blic.

Srbijanski premijer smatra kako taj potez nije fer i to je poručio jutros na sastanku organizacijskog odbora za posjet princa Charlesa

– Čemu bi sličilo da mi vodimo princa Charlesa po cijeloj Srbiji, a nema sela u kojem nećemo pronaći srpske izbjeglice iz Hrvatske – upitao je Vučić.

Vučić je inzistirao da se “pokažemo” kao gospoda i da se govori o budućnosti, prenosi Blic.

Podsjetimo, Orešković je princu Charlesu i vojvotkinji Camilli pokazao fotografije koje prikazuju posljedice raketiranja Banskih dvora 7. listopada 1991. Također im je pokazao dvije ilustrirane knjige (Catalogue of Peace and War i Lettere a nessuno), s fotografijama kulturnog bogatstva prije rata i ratnim svjedočanstvima te slikama kulturne baštine razorene tijekom rata u Hrvatskoj.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. Antun Ceovic

    Tragedija Iluzija srpskih Premijera pa i Vučića !

    Podsjetio bi Vučića, da je vrijeme laži i obmana prošlo, da više nećete moći s nama pregovarati sa figom u džepu. Potsjetio bih te na vaše prve predstavnike kao Dobricu Ćosića kada je javno rekao da je vama osnovna vodilja laž i samo laž u funkciji opančarske agresije i nasilu osvajanje tuđih teritorija.
    Sučelite se konačno sa Istinom jer vas ona može samo spaisiti i iozvući vas iz teške magluštine.
    Ne zaboravi da su vaši jataci četnika od smrti kulmerovog faćuka tite se pripremali da nam pootimaju oružje općenarodne obrane koje smo sami kupili a vi svojim politikama uz početničenje JNA ste to pokrali i naoružavali itezivnije od 1985.g svoje jatake u RH.

    Mi suosjećamo sa vama jer ne želimo trošiti svoju energiju i novac više na vas – konačno odrastite kao normalni ljudi a ne kao Iluzionisti…

    Hrvatski i Svjetsaki Proljećar 71/15 !

    Svjetloradnik.hr – Rastimo u vjeri.hr

    Antun ing Čeović dipl.oec

Odgovori

Skip to content