“Atomski udar s lijeva” protiv hrvatskih branitelja

Sramotan dolazak Stevana Mesića na Pantovčak 2000-te godine označio je simbolično i stvarno kraj zajedništvu hrvatskih branitelja, kraj jednoj domovinskoj, Tuđmanovoj snazi koja je nosila sva obilježja hrvatske neovisnosti, slobode i domoljublja.

Prisilnim umirovljenjem hrvatskih generala koji su svojim „pismom“ slutili i znali šta zapravo znači dolazak Mesića za predsjednika, počeo je nezaustavljiv proces uništavanja vojno-obrambenog i vojno-kadrovskog nukleusa hrvatske države i svojevrsna lustracija u obrnutom smjeru.

Sramotnim, javnim otvaranjem predsjedničkih arhiva britanskim novinarima i tajnim službama, sramotnim otvaranjem i dostavljanjem dokaza iz arhiva MORH-a, sramotnim svjedočenjem na Haškom sudu, Mesić je posijao strah među branitelje. U toj suludoj atmosferi straha više nitko iz braniteljske populacije nije bio siguran ni za svoju slobodu ni za svoju egzistenciju. U posijanom strahu, a sijanje straha i nesigurnosti je strateški osmišljen koncept, nije bilo teško podijeliti branitelje po onoj dobro poznatoj poslovici „divide et impera“.

U stvorenoj atmosferi straha, u situaciji kada su svi znali da navodnim hrvatskim ratnim zločincima ne sudi Hag već im sudi hrvatska država na čelu sa Stjepanom Mesićem, nije bilo teško kupiti ili ucijeniti pojedince koji su kao unutarnji neprijatelj razarali braniteljsku populaciju dobro osmišljenim monstruoznim planom.

U pozadini svega bio je plan totalne detuđmanizacije, ubijanje svake ideje o obrambenom Domovinskom ratu i ponidaštavanje Hrvatske, onakve kako ju je vizionarski sanjao predsjednik Tuđman. Uništavanjem Tuđmana trebalo je uništiti i s lica zemlje izbrisati HDZ, tu političku snagu koja je, htio to netko priznati ili ne, povela hrvatski narod i branitelje na put prema slobodnoj i nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Dakle, trebalo je prekinuti tu pupčanu vrpcu koja veže branitelje uz HDZ, trebalo je onemogućiti tu političku snagu koja je velikom većinom uvijek bila vjerna Tuđmanu, predsjedniku Hrvatske, ali i predsjedniku i osnivaču HDZ-a.

Hrvatska na čelu s Mesićem počela je suđenje Tuđmanovoj vojsci, počela je suđenje HDZ-u, to se nastavilo kroz Sanader-Mesićevu i Josipović-Milanovićevu vladavinu, a kako vidimo traje i dan danas po istoj mafijaškoj nepromijenjenoj matrici.

Božo Petrov zna o čemu pišem! Ako nije znao, onda mu je to netko objasnio i uputio ga što treba učiniti. Božo Petrov, ili onaj tko ga savjetuje, je onako precizno, psihijatrijski shvatio da moguće imenovanje Milijana Brkića za ministra branitelja znači moguće novo ujedinjenje branitelja u jednu jaku političku snagu.

Milijan Brkić ima taj integrativni i inkluzivni kapacitet, to je dokazao na ratištu, to je zajedno s Karamarkom dokazao u ponovnom rođenju HDZ-a i Tuđmana!

Kada je psihijatar Petrov, Oreškoviću izrazio sumnju u izbor Brkića za ministra, zapravo je prisilio Oreškovića da zatraži više kandidata, kako bi „kao fol“, izgledalo sve demokratski i legitimnije. Oreškovića, koji apsolutno duboko ne razumije podzemnu političku kuhinju u Hrvatskoj, stavio je pred zid, stavio ga je pred svršen čin.

Više kandidata bolji izbor!? Smiješno!?

Odjednom se od jednog kandidata na kojega bez ikakve sumnje ima pravo HDZ, pojavilo 8 novih kandidata iz razjedinjene i izmanipulirane braniteljske populacije.

Svakome je čast biti kandidat za ministra branitelja, to je razumljivo,ali zaboravili su, kako su svi od reda trebali pošteno i časno odstupiti istog trena u korist Milijana Brkića, svog suborca i prijatelja!? Ako im je suborac i prijatelj kako tvrde!?

Milijan Brkić, čini mi se, shvatio je bolnu istinu, shvatio je da svi novi „Petrovljevi“ kandidati koji su ga navodno podržavali, svoju podršku možda dali s figom u džepu. Shvatio je da su braniteljske udruge i njihovi kandidati izmanipulirani od tog istog notornog klana koji je „psihijatrijskim potezom“ od branitelja ponovo napravio cirkusante i cirkus kojega već danima podgrijavaju svi mainstream mediji. To je klasičan pogrom braniteljske populacije kojega su mnogi ne znajući priredili sami sebi.

Ne pada mi na pamet optužiti bilo kojega braniteljskog kandidata da je namjerno išao protiv Milijana Brkića, jer za to nemam ni jedan dokaz. Čini mi se, oni su jednostavno, perfidno uvučeni u tu psihijatrijsko-kandidacijsku shemu Bože Petrova i njegovih mentora.

Mesić se debelo smije u svom predsjedničkom uredu kojega su mu omogućili ti isti branitelji, kojega plaćamo svi mi hrvatski ljudi. Tu se krug zatvara, onaj isti krug koji je počeo 2000-te godine kada je Hrvatska na čelu s Mesićem počela suđenja svojim braniteljima.

Milijan Brkić ima svoj ponos, svoj integritet, vjerodostojnost što je nebrojeno puta dokazao. Nije više potrebno spominjati slučaj „Norac“ ni njegove braniteljske zasluge. Sve se zna! Zaustavljen je zbog toga što se sve zna . Zna se da je moralan vođa i vojskovođa!

Boži Petrovu jedina je psihijatrijska preokupacija kako osnažiti politički utjecaj Mosta, a to ne može ostvariti ako ne oslabi HDZ. Imaju isto biračko tijelo! Bože Petrov, međutim, ne razumije kako je u tijeku drugi pokušaj njegovog odstranjivanja s čela Mosta. Nakon neuspješnog pokušaja s Dragom Prgometom u tijeku je drugi, puno sofisticiraniji, koji Tima Oreškovića treba dovesti na čelo konzervativne opcije, odnosno Mosta. Tako žele oni koji Most kontroliraju od početnih koraka na nacionalnoj razini i medijske promocije.

Htio ili ne htio, psihijatar je Lončar -Mesić-Josipovićev čovjek, jer radi upravo što spomenuti trojac želi i što je uvijek želio! A njihova opsesija je bila i ostala uništiti svaki spomen na Tuđmana i slobodnu, nezavisnu državu Hrvatsku. Spomenute zanima samo „region“ ili nekakva treća Jugoslavija i tome su posvetili svoju životnu političku karijeru.

Možda je i kasno braniteljima za shvatiti dubinu svih podvala! Ako žele ostati najsvjetlija točka u povijesti Hrvatske državnosti, ako žele biti temelj s kojim počinje život slobodne Hrvatske, moraju se ujediniti u etičku i moralnu snagu koja je spremna kritizirati sve antihrvatske poteze bez obzira s koje strane dolazili. Iskreno se nadam da će novi ministar branitelja to imati na umu i znati što mu je prva zadaća.

Ako želi spriječiti daljnji „atomski udar slijeva“ na branitelje mora ih ujediniti! Mora poništiti Mesić-Lončar-Josipovićevo veleizdajničko i antihrvatsko nedjelo!

Kazimir Mikašek-Kazo

Odgovori

Skip to content