PANIKA U SAVEZU Procurio tajni izvještaj NATO-a: “Rusi su bolji od nas”

U izvještaju koje je objavio njemački list Focus navodi se da su ruske zračne snage u svojim operacijama efikasnije i profesionalnije zahvaljujući boljoj obuci pilota i najsuvremenijim zrakoplovima

Bez obzira na učestale kritike SAD-a na račun ruske vojske u Siriji, tajni NATO izvještaj koji je procurio u javnost pokazuje da je savez svjestan da su Rusi superiorniji od njih u akcijama koje se provode u Siriji. Prema izvještaju koji posjeduje njemački list Focus vidljivo je da je NATO u Siriju poslao mnogo više zrakoplova od Rusije, no da su ruske zračne snage u svojim operacijama efikasnije i profesionalnije zahvaljujući boljoj obuci pilota i najsuvremenijim zrakoplovima.

U dokumentu se navodi da 40 ruskih lovaca koji se nalaze u Latakiji izvode 75 udara dnevno, svaki put nanoseći učinkovite udare na području Islamske države, dok snage NATO-a koje imaju na području Sirije 180 svojih zrakoplova dnevno uništavaju samo 20-ak meta, piše Sputniknews.

Razlog tome su i ruski avioni SU-35 koji prema procjenama stručnjaka nadmašuju snagu većinu zapadnih aviona. Veliku prednost Rusije nad NATO savezom predstavljaju i podaci sirijskog zračnog izviđanja, ali i vjerodostojniji podaci specijalnih službi na terenu, navodi se u izvještaju.

Analitičari NATO saveza priznaju superiornost Rusije i navode da je upravo ruska operacija natjerala teroriste da bježe s okupiranog teritorija i prekinu žestoke napade. Osim toga Focus piše da se u izvještaju nigdje ne navode civili stradali u ruskim zračnim napadima zbog kojih SAD svakodnevno kritizira Moskvu.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content