ZORISLAV LUKIĆ: Stazić je omogućio da HRT vodi izdanak komunističke Jugoslavije

Kovačić je u nekoliko mjeseci vođenja HNiP-a pokazao da u potpunosti razumije standard i potrebe neovisnosti medija od politike, smatra tajnik Matice hrvatske

Glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić osvrnuo se za direktno.hr na ključnu temu u medijima posljednjih dana koja je u petak dobila svoj kraj – smjenu glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana. Na njegovo mjesto došao je bivši predsjednik HNiP-a Siniša Kovačić.

Lukić je za direktno.hr otkrio kako gleda na smjenu Gorana Radmana.

“Krajnje pozitivno. Gospodin Radman je u svojem mandatu, između ostalog, prekinuo suradnju i sporazum s nacionalnim institucijama, među kojima je Matica hrvatska i još desetak ključnih institucija o znanosti. On je raskinuo sporazum između HRT-a i institucija u kulturi kao da se radi o sporazumu nabave nekih potrepština za HRT. Nije razumio i ne razumije potrebu hrvatske kulture, i nije razumio da je HRT ključni medij za promicanje hrvatske kulture”, naglasio je Lukić.

Komentirao je dolazak v.d. ravnatelja HRT-a, Sinišu Kovačića.

“Kovačić je u nekoliko mjeseci vođenja HNiP-a pokazao da u potpunosti razumije standard i potrebe neovisnosti medija od politike”, rekao je.

Osvrnuo se također na burnu raspravu o Radmanu u Saboru u kojoj je prednjačio SDP-ov Nenad Stazić.

“Sasvim je sigurno da je Nenad Stazić najodgovorniji što je Radman došao na HRT. Zapravo je Stazić omogućio da u ove tri godine HRT vodi izdanak komunističke Jugoslavije, nedemokratske komunističke Jugoslavije. Izravno je odgovoran što je donesen Zakon o HRT-u koji je mimo uputa Europske unije prihvaćen pod vlašću SDP-ovog Nenada Stazića. A ovo u petak povratak je demokracije”, naglasio je glavni tajnik Matice hrvatske.

Otkrio je i što misli da će se promijeniti na HRT-u dolaskom nove postave.

“Ja sam siguran da će Siniša imati jedno jedino mjerilo, a to je stručna kompetencija i kvaliteta novinarske struke, a ne politička podobnost kao što je bilo za vrijeme Radmana”, zaključio je Lukić u razgovoru.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content