Domagoj Vidović u Splitu predstavio najnoviju knjigu i neretvanski zbornik

U organizaciji Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu i Hrvatske udruge Benedikt u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu dr.sc.Domagoj Vidović predstavio je svoju knjigu „O rodu jezikom i pokoja fraška“ te osmi „Hrvatski neretvanski zbornik“.

Osim autora na neretvanski zbornik osvrnuo se prof.dr.sc.Marko Dragić s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu koji je istaknuo zbornik kao svojevrsnu branu protiv zaborava koji znači gubljenje identiteta. Prof.Dragić govorio je i o odnosu Splita i neretvanskog kraja, utakmicama Hajduka i Veleža,ali i o liskama i ostalim delicijama koje pruža dolina Neretve.zbornik

O knjizi „O rodu jezikom i pokoja fraška“ govorio je Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca koji je na osebujan način prikazao autora i njegovu knjigu. Između ostalih govorio je o ribaru žabaru, najkosatijem doktoru itd.

Na kraju se prisutnima obratio i sam autor, naš neretvanin dr.sc. Domagoj Vidović na kojega svi možemo biti ponosni. Objasnio je pojam “fraška“ te je nekoliko vrlo zanimljivih i ispričao. Također se osvrnuo na ideju i nastanak izdavanja Zbornika, njegove specifičnosti i važnost Zahvalio je organizatorima, kolegama predstavljačima i svima koji su se odazvali na predstavljanje knjiga. . Iako sa zagrebačkom adresom Domagoj je dijete Neretve i neretvanskog kraja. Humanost, plemenitost, duhovitost, energičnost i radišnost vrline su koje krase Domagoja.2

Moderator tribine bio je tajnik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu Marijo Popović dok je ispred Hrvatske udruge Benedikt pozdravne riječi uputila potpredsjednica Margita Vučetić. Poseban pozdrav upućen je našem poznatom neretvaninu mons.Mili Vidoviću koji je uveličao ovaj događaj.

Veliko hvala Domagoju na njegovom radu te mu želimo još mnogo plodonosnog rada i ovakvih djela.

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Odgovori

Skip to content