POZIV NA VRIJEĐANJE – JOŠ JEDNA NECIVILIZACIJSKA GLUPOST SDP-OVACA

O stanju u nogometu ne znam ništa, pa to niti neću komentirati.

Tko je naša Janica, znamo svi mi, a zna i cijeli svijet. Ona je najsjajnija zvijezda na hrvatskom sportskom nebu. Njen status najbolje hrvatske sportašice svih vremena, daleko je iznad funkcije koju trenutno obnaša u vlasti. Barem je zbog toga zaslužila poštovanje. Zato se ne mogu složiti s nekim izjavama, koje napad na nju relativiziraju, u stilu da je ona političarka, pa bi bilo normalno da joj građani smiju reći što misle. Naravno da smiju. No, i za to postoji prihvatljiv način. Ovo je bio potpuno krivi način komuniciranja. Tako se ne izražava mišljenje, bar ne u civiliziranom svijetu.

Iako je sve završilo verbalnim napadom, svatko tko je pogledao snimku, može sa sigurnošću ustvrditi da se zbog načina i stvorenog vrlo neugodnog okruženja zastrašivanja, radilo o vrlo grubom zlostavljanju, makar i na sreću, nije došlo do fizičkog nasilja. No ono je svakako „visilo u zraku“. Potpuno je razumljiva Janicina izjava da se nije osjećala sigurno. Pa, bi li se itko, osjećao sigurnim u prilici kad ga okruži dvanaest mladih, jakih i bijesnih muškaraca, koji urlaju i vrijeđaju. Takvo ponašanje se ne može shvatiti drukčije, nego kao neizravna prijetnja.

Odmah su se javili različiti branitelji takvog ponašanja. Među njima su prednjačili SDP-ovci, kojima ovakvo agresivno ponašanje nije predstavljalo ništa sporno. Ne znam što su još, ti „prosvjednici“, trebali napraviti? Izvući žene iz auta i isprebijati? Bi li onda, po njihovom mišljenju, zaradili tih pet dana zatvora?

Jedna od zaista glupih i zlobnih teorija, bila je ona, da je Janica pristala biti tajnica – pa je trebala bit spremna na to!? Zar bi uopće itko u civiliziranom društvu trebao biti spreman na agresivne vulgarizme?

„Slavni trojac“- Arsen Bauk, Bojan Glavašević i Peđa Grbin , a pridružio im se i notorrni Penar, pa su kao četiri mušketira stali u obranu dvanaestorice „nejakih“, a protiv tri žene, Janice i još dvije, koje su u datom trenutku bile s njom.

Kakve li hrabrosti!! Kakve li muževnosti!!

Ovi mušketiri licemjerja, toliko solidarizirani s teško osuđenom dvanaestoricom na čak pet dana zatvora, da su njima u čast, organizirali „samožrtvovanje“ i odlučili trpjeti, čak cijelih pola sata. Bojan Glavašević je na društvenoj mreži objavio:

Sutra od 15 do 15.30 sati, kolege Arsen, Peđa i ja stajat ćemo kod Kožarićevog Sunca u Bogovićevoj. Građani nam u prolazu mogu reći što god žele, bit ćemo zahvalni na iskrenosti. Nećemo se uvrijediti! Nitko zbog iskrenosti neće završiti u zatvoru.

To su i napravili i ispali prave budale. Njihov performans, zviždačica Vesna Balenović, dobro je iskoristila kao priliku za svoju promociju, pojavila se pred njima i još jednom održala svoj govor, a njih, svojim nastupom, stavila u drugi plan.

Nedostajao je još samo Stazić, da onako usput prođe pored njih s biciklom.

Foto:Snimka zaslona

Izvor: priznajem.hr

Odgovori

Skip to content