Predavanje iz ciklusa ”Knjiga Otkrivenja za početnike” na temu ”Četiri jahača Apokalipse”

Hrvatska udruga Benedikt u suradnji s molitvenom zajednicom Padre Pio organizira predavanje iz ciklusa ”Knjiga Otkrivenja za početnike” na temu ”Četiri jahača Apokalipse”.

Predavanje će održati izv. prof.dr.sc. fra Domagoja Runje, OFM, profesor biblijske teologije na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Splitu, u ponedjeljak, 28. listopada 2024. godine, s početkom u 19,00 sati, u velikoj dvorani Franjevačkog klerikata o. Ante Antića na Trsteniku.

Predavanje ”Četiri jahača Apokalipse” predstavlja nastavak serije predavanja u kojima će fra Domagoj Runje pojasniti simboliku i značenje pojedinih poglavlja Knjige Otkrivenja. Četiri jahača Apokalipse predstavljaju četiri konjanika koja se spominju u šestome poglavlju. Oni sa sobom nose rat, glad, bolest i smrt. Tko su ti jahači koji najavljuju katastrofalna zla koja će pogoditi Zemlju? Jesu li ti jahači već prošli i kad će doći? Što su ”znakovi vremena” i kako ih tumačiti?

Isus o posljednjim vremenima kaže: ’Razmahat će se bezakonje i ljubav će kod mnogih ohladnjeti.’ (Mt 24,12). Mnogi sveci imali su viđenja posljednjih vremena. Svako malo sa raznih strana čujemo najave kataklizmičnih događaja, ratova, potresa. Svijet se zbilja nalazi na ivici velikih sukoba i nepredvidivih događaja.

Ukoliko vas zanima ova tema, vjerujemo da ćete na ovom predavanju dobiti prave odgovore koji će vas potaknuti na dublje istraživanje posljednje i najintrigantnije svetopisamske knjige.

Odgovori

Skip to content