Napokon pun Maksimir i 30 000 gledatelja za Hrvatsku: Vatreni će imati sjajnu podršku protiv Grčke!

Kako smo već pisali hrvatska nogometna reprezentacija će u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrati protiv Grčke. Prva utakmica na rasporedu je 9. studenog u Zagrebu, uzvrat 12. studenog, za sada se točno ne zna gdje, no, s velikom vjerojatnošću možemo reći kako će to biti Pirej, koji hrvatski navijači ne pamte baš po dobru.

“Otpočetka smo tvrdili da nema lakih suparnika. Nisu to ni Irci iz Dublina i Belfasta, čvrst su materijal. Govore to oni koji su s njima nedavno imali posla. A Grci su nam stari prijatelji’‘, rekao je Damir Vrbnanović, izvršni dopredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza, za prvahnl.hr.

Hrvatska je favorit, ako ćemo realno veliki favorit, međutim, poučeni iskustvom protiv Finske na Rujevici treba biti oprezan, ne primiti pogodak na Maksimiru, a zabiti što se više može. Čak i jedan, neki će reći, bez primljenog pogotka, mogao bi biti dovoljan.

“Znamo sve. Stil je nedvojben, postaviti se ozbiljno i igrati maksimalno. Nije upitno da iz Atene stiže stabilna, homogena cjelina, neatraktivna, po tradiciji nezgodna, neugodna. Međutim nema neizvjesnosti, kamoli straha budemo li pravi, a nema razloga da ne budemo. Često su se puta natjecali i hrvatski i grčki klubovi, u selekcijama pogotovo nema nepoznanica. Sukobljavaju se dvije različite, prepoznatljive, snažne škole. Uzdamo se u našu i jedva čekamo rasplet”, poručio je Vrbanović.

Pun Maksimir napokon bi trebao biti okidač Vatrenima za jednu pravu nogometnu predstavu, a onda i pobjedu. Luka Modrić, kao najbolji hrvatski nogometaš, koji igra u ovom trenutku u životnoj formi, prvi je adut Vatrenih, a tu su i brojne zvijezde uz Barcelone, Juventusa, Milana, Atletica. Postoji mogućnost povratka Nikole Kalinića te Matea Kovačić nakon ozljede, gotovo su nikakve šanse za oporavak Marka Pjace te Vedrana Ćorluke do 9. studenoga, iako su prve prognoze bila puno optimističnije i govorile drugačije. Podsjetimo također da su Vatreni posljednji put imali podršku punog Maksimira protiv Srbije, u kvalifikacijama za SP 2014. Atmosfera je bila sjajna, Hrvatska je slavila pogocima Mandžukića i Olića 2:0, Vatrene je vodio Igor Štimac.

Također naglasimo kako je predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao dan uoči ždrijeba kako ne želi upravo Grke zbog mogućih novih problema s navijačima. Šuker inače vrlo često komentira ne poteze te postupke navijača, dakle, ne samo huligana koji su Vatrene htjeli izbaciti s Eura prošle godine u Francuskoj ili fantomske crtače svastike s Poljuda.

“Razgovarali smo o navijačima. Njihovih se u Maksimir sprema oko 500. Detaljno ćemo razraditi sigurnosni koncept, takav će biti i u revanšu ma gdjegod se igralo. Ne manjka temeljitosti ni uzajamnog respekta. Imperativ je da organizacija bude savršena, za nas ništa novo. Ne usudimo se ni pomisliti na ekscese bilo kojeg oblika. Pretpostavljam da će se tiskati ulaznice za sva mjesta, prema tome 33.000. Normalno da zazivamo unisonost i ujedinjenost prijatelja nogometa. Sad je apsurdna svaka podjela, svi moramo biti za Hrvatsku i Mundijal u Rusiji, pomoć je nužna”, smatra Vrbanović.

Izbornik Zlatko Dalić se nada kako novih ozljeda neće biti, a sve su oči uprte u virtuoza Luku Modrića, na čijim se krilima Hrvatska probila do dodatnih kvalifikacija.

“Svjedoci smo životne forme Luke Modrića. Naša je reprezentacija fenomenalna, s vjetrom u leđa neće jer ne može podbaciti, ta atmosfera i duh bezbroj puta potvrđenog hrvatstva nosit će do SP-a. Optimizam je umjeren i razuman”, zaključak je Vrbanovića.

Cijene ulaznica za utakmicu protiv Grčke:

sjever: 60 kuna
jug: 60 kuna
istok: 100 kuna
zapad gore: 100 kuna
zapad dolje: 200 kuna

Ako će doista 9. studenog na Maksimiru biti 30 000, mnogi će se stručnjaci i ”stručni komentatori” raznih televizija složiti, Grčka ima male šanse, bez obzira na ”žilavost”, borbenost, sreću, da se provuče neokrznuta.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content