Vukovar: Josipović, Milanović i Leko odustali od Kolone sjećanja

Uz Stožer su i generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Ivan Čermak, Damir Krstičević, čelnici HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom, odvjetnik Luka Mišetić, Marko Perković Thompson i mnogi drugi

{jathumbnail off}Najviši dužnosnici Republike Hrvatske, na čelu sa predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, predsjednikom Sabora Josipom Lekom i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem, odustali su od kolone sjećanja, javlja HRT.

Kolona ‘vukovarske Hrvatske’ u kojoj se nalazi nekoliko desetaka tisuća ljudi blokirala je kolonu u kojoj se, u pratnji nekoliko stotina osoba, nalazi državni protokol, na križanju Bauerove i Ulice Alojzija Stepinca.

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, naime, svijećama su prepriječili cestu na koju su se trebali priključiti članovi državnog protokola, što je najvišim državnim dužnosnicima Republike Hrvatske bio razlog za odustajanje.

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić u izjavi za HRT kazala je kako se osjeća tužno zbog činjenice da postoje dvije Kolone i da je Stožer doslovno spriječio prolazak kolone državnog protokola. Nije propustila optužiti HDZ.

– Mi smo se došli pokloniti žrtvama, žao mi je da je do ovoga došlo. O HDZ-u? Pa ja govorim cijelo vrijeme da oni stoje iza ovoga, da su neodgovorna stranka, kad su na vlasti i oporbi – kazala je Milanka Opačić.

Nakon što su Josipović, Milanović i Leko napustili kolonu, došlo je do spontanog spajanja jedne i druge Kolone.

Podsjetimo, Kolona sjećanja koju je formirao Strožer za obranu hrvatskoga Vukovara krenula je središtem grada prema Memorijalnom groblju dok je u dvorištu vukovarske Opće bolnice trajao komemorativni program na kojem se okupio cijeli državni vrh.

Uz Stožer su i generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Ivan Čermak, Damir Krstičević, čelnici HDZ-a na čelu s Tomislavom Karamarkom, odvjetnik Luka Mišetić, Marko Perković Thompson i mnogi drugi.

-Došao sam odati počast našoj braći i sestrama, a to je jedino važno, sve drugo je sporedno, rekao je general Gotovina. Uspjeli smo u onim bitkama, uspjet ćemo i u bitkama za demokratksu, ekonomski i gospodarski jaku hrvatsku državu – istaknuo je general Gotovina.

Zamoljen da komentira postojanje dvije kolone i odustajanje trojice predsjednika, čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko je kazao kako postoji samo jedna kolona.

-Pogledajte malo oko sebe. Svi smo zajedno, od Vukovara do Dubrovnika – poručio je Karamarko.

R. Horvat/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content