Donosimo 11 Vatrenih koji će večeras istrčati u paklu Pireja i odvesti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo!

Mario Mandžukić spreman je i večeras igra. Iako je bio najavljen i za zagrebački ogled, izbornik Zlatko Dalić gurnuo je u udarnu postavu Nikolu Kalinića jer nije htio ništa riskirati znajući da mu treba još dan-dva da bi se lagana ozljeda zadnje lože potpuno povukla.

Vjerojatno nije računao na tako visoku prednost, čuvao ga je za Pirej, iako ne znači da je posao zgotovljen. Da istrči u početnoj postavi, Mandžukića bi moglo spriječiti jedino da mu se opet nešto zalomi, ali takav pehist valjda nije.

Napadač Milana odigrao je izvrsnu utakmicu, golom i asistencijom, ali i sjajnom suradnjom s kolegama dao golem obol visokoj pobjedi, međutim Mandžukić je starter, ima prednost, a i utakmica na Karaiskakisu ponešto je drugačijeg karaktera jer je domaćin prisiljen napasti.

Obostrani argumenti

Samo su Dado Pršo i Mandžukić zabili po dva gola u play-offu za velika natjecanja, pritom je Mandžukić to napravio i 2011. protiv Turske na gostovanju i 2013. s Islandom kod kuće.

Grčka mu je prilika da se ponovno iskaže. No igrao u vršku napada ili na krilu – a vidi se po ranijim nastupima da kod Dalića napadači mijenjaju mjesta – koristan je u oba smjera, i da ometa obranu rivala da ne bi mogla mirno iznositi loptu i ići naprijed, a, dakako, i prilikom ofenzive Hrvatske. U ovim je kvalifikacijama dao pet golova, najbolji je strijelac nacionalne vrste.

Kalinić, dakako, ima jake argumente za nastup, on je riješio Ukrajinu u Zagrebu, a formu dokazao u četvrtak. No Mandžukić i Kalinić kod aktualnog su izbornika kandidati za istu poziciju, dok je Kramarićeva uloga ponešto drugačija.

Usto, Kramarić je pogodio mrežu u oba dvoboja pod vodstvom aktualnog šefa struke. Zato je logičnije očekivati da će Dalić Kalinića držati kao džokera i vjerojatno mu dati šansu u prvom poluvremenu.

Kad bi izostavio Kramarića, to bi Mandžukića posve gurnulo na stranu, a Nikola bi ostao centarfor.

Izbornik je najavio da neće raditi veće rotacije u momčadi bez obzira na jak ritam utakmica jer su igrači navikli na takva iskušenja.

Bit će provokacija

Opet, i ta je svježina također adut Mandžukića, koji će biti silno motiviran da pruži svoj obol, kad već nije na prvoj utakmici. Za Hrvatsku bi plasman na SP značio deseto veliko natjecanje, a za ofenzivca Juventusa četvrto, nakon Eura u Poljskoj i Francuskoj te Mundiala u Brazilu, gdje je propustio otvaranje s domaćinom zbog crvenog kartona koji mu je dao Björn Kuipers.

Isti akter koji je, odlukom FIFA-e, i večeras na djelu. Pa neka se Mario pripazi jer će Grci sigurno koristiti provokacije da si povećaju šanse. Isključenje nekog od Vatrenih dalo bi im krila.

GRČKA: Karnezis – Torosidis, sokratis, Manolas, Stafylidis – Tziolis, Zeca – Christodopoulos, Fortounis, Bakasetas – Mitroglu

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Kramarić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content