Od četvrtka nova Papina knjiga Oče naš u talijanskim i hrvatskim knjižarama

Hrvatsko izdanje na konferenciji za medije na dan svjetske premijere knjige predstavit će mons. Marin Barišić nadbiskup splitsko-makarski i fra Ante Vučković.

Nepune dvije godine nakon objavljivanja knjige Božje je ime Milosrđe vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana i izdavačka kuća Rizzoli najavile su veliki zajednički izdavački pothvat: objavljivanje nove jedinstvene knjige pape Franje pod naslovom Oče naš, koja se temelji na razgovoru o. Marca Pozze s papom Franjom.

Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj dobroj suradnji s Vatikanskom izdavačkom kućom i Rizzolijem, već pri samom začetku ovoga pothvata u njega je uključena i izdavačka kuća Verbum, kojoj je povjereno objavljivanje hrvatskoga izdanja. To je omogućilo da se prijevod na hrvatski jezik odvija istodobno s pripremama za objavljivanje talijanskog izdanja tako da će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se ova nova Papina knjiga objaviti istodobno kada i u Italiji – 23. studenoga 2017.

U ovoj dragocjenoj knjizi papa Franjo jednostavnim i svima razumljivim jezikom objašnjava molitvu Očenaša. Povezujući pojedine zazive molitve sa stvarnim životom pripovijeda i brojne zgode koje je doživio kao svećenik i kardinal u Buenos Airesu, ujedno iznoseći i nemire i nade suvremenog čovjeka. Sve to ovu knjigu čini vrlo životnom i korisnom svim ljudima.

Hrvatsko izdanje knjige biti će predstavljeno na sam dan objavljivanja 23. studenoga u 11.30 sati na konferenciji za medije u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu. Knjigu će predstaviti dr. sc. mons. Marin Barišić nadbiskup splitsko-makarski, dr. sc. fra Ante Vučković, profesor KBF-a Sveučilišta u Splitu, dr. sc. Miro Radalj, direktor Verbuma i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik Verbuma.

Osim istodobne objave talijanskoga i hrvatskog izdanja 23. studenoga, uskoro nakon toga uslijedit će objavljivanje i u mnogim drugim zemljama, a očekuje se da će knjiga Oče naš ponoviti uspjeh Papine knjige Božje je ime Milosrđe, koja je postala međunarodni bestseler prodan u milijunima primjeraka i čije je hrvatsko izdanje doseglo nakladu od 20.000 primjeraka.

Izvor: verbum.hr

Odgovori

Skip to content