Vremenska prognoza 12.12.2017.

U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla, tijekom dana porast naoblake, ali do večeri još uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 11 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

Iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će u početku biti djelomice sunčano, pa od sredine dana oblačnije, uz povremenu kišu. I dalje vjetrovito, uz umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja mjestimice može biti i obilnija. U noći na srijedu u višem gorju, uz pad temperature, susnježica i snijeg. Na kopnu će puhati umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak koji će prema večeri slabjeti, kao i jako i olujno jugo na Jadranu, gdje će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 5 do 7 °C, uz obalu između 11 i 14 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, povremeno i s kratkotrajnom kišom, pa i u obliku pljuskova, osobito poslijepodne i navečer. Uz jako i olujno jugo more će biti umjereno valovito i valovito, prema otvorenome i jače valovito. Temperatura zraka uglavnom od 12 do 17 °C.

I na jugu Hrvatske djelomice sunčano, a uz promjenljivu naoblaku mjestimice i kiša. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru i olujno jugo. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom između 14 i 17 °C.

U srijedu u unutrašnjosti većinom oblačno i hladnije, povremeno s kišom, a u gorju mjestimice susnježicom i snijegom. U četvrtak djelomično razvedravanje te zatopljenje i jačanje južnog i jugozapadnog vjetra, u petak i jače naoblačenje s kišom, a tijekom vikenda će ponegdje vrlo vjerojatno biti i snijega.

Na Jadranu idućih dana i dalje promjenljivo i nestabilno s kišom, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Prevladavat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a tek za vikend bura – u subotu na sjevernom dijelu, u nedjelju vjerojatno posvuda.

Izvor: hrt.hr

Odgovori

Skip to content