ZLATKO SARAČEVIĆ SMIRUJE EUFORIJU NAKON DVIJE VELIKE POBJEDE ‘Polako! Ne smijemo misliti da ćemo se sada samo prošetati do kraja’

Dan nakon uvjerljive pobjede nad Islandom (29:22), pred novinarima se pojavio pomoćni trener hrvatske reprezetacije Zlatko Saračević u društvu Igora Karačića i Marka Mamića.

Na dnevnom redu je bila sjajna igra protiv Islanda, maestralna splitska publika u Spaladium Areni i ono najvažnije, utakmica trećeg kola skupine A kojom će Hrvatska u utorak zaključiti prvi krug Europskog prvenstva.

“Odigrali smo dvije utakmice i trenutno ih pokušavamo maknuti iz glave. Pripremamo se za Švedsku koja nam je bitna jer želimo u Zagreb stići sa sva četiri boda. Hvala publici za ono što je do sada napravila i da ubuduće još žešće navijaju za nas. Znamo da kako će turnir odmicati da će to biti teže utakmice. Nema veze što je Švedska izgubila od Islanda, smatram da su bolja momčad od njih. Šveđani su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj igrali jedan od najljepših rukometa i nesretno su došli na domaćine u četvrtfinalu. Imali su loš start na Europskom prvenstvu, ali igraju izuzetno dobro i imaju sjajnu tranziciju,”, poručio je Saračević, dok je s druge strane Mamić poruči koliko mu znači igrati za reprezentaciju i kratko se osvrnuo na iduću utakmicu:

“Kada me trener stavi u igru, želim dati sve od sebe. Atmosfera je u Splitu fenomenalna u ne možeš puno puta u životu doživjeti igru u takvom ugođaju. Pozivam ih da nas još jednom podrže i u ovoj posljednjoj utakmici koja nam je bitna zbog bodova. Teško je nekada čekati na klupi, ali gleda se dobrobit momčadi jer imamo svi isti cilj. Švedska je nezgodna, i iako sada to ne izgleda tako, bit će to najteži susret u skupini.”

Igor Karačić maestralno je koordinirao napade Hrvatske protiv Islanda, zajedno s Lukom Cindrićem, a ‘ubrzana Hrvatska’ u drugom je poluvremenu pokazala da odsustvo ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka možda i ne mora biti toliko veliki hendikep.

“Imat ćemo danas kroz dan sastanke i vremena da se što bolje pripremimo za Švedsku te da dogovorimo akcije koje možemo pokazati. Imamo veliki roster i bitne igrače na vanjskim pozicijama. Prije Eura sam Švedsku vidio kao jednu od glavnih kandidata za medalju i malo su me iznenadili protiv Islanda. Volim njihovu brzu igru i dobru tranziciju. Želimo prenijeti sva četiri boda i dobro ćemo se pripremiti za njih”, poručio je Karačić.

Utakmica s Islandom bez izgreda

Splitska policija izvijestila je da u nedjelju u Spaladium Areni, u kojoj su igrane utakmice drugog  kola Europskog rukometnog prvenstva, prije, za vrijeme i nakon odigravanja utakmica nisu zabilježeni značajniji incidenti kao ni narušavanja javnog reda i mira većeg obima, niti oštećenja imovine.

Iz policije su objavili da je ipak privedeno devet osoba zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Puno više privedenih bilo je nakon pripremne utakmice između Hajduka i Varteksa, koja je odigrana također u nedjelju i u kojoj su Splićani pobijedili sa 5-0, kada je zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima privedeno 17 osoba i oduzeto 46 komada pirotehničkih sredstava.

Izvor: Sportske novosti; Foto: gol.hr

Odgovori

Skip to content