Apartmani u Splitu drugi najbolji na svijetu!

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor kojim se od prije dvije godine prijavljuju svi gosti u zemlji, osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji.

Nagradu je na svečanoj dodjeli u Madridu u sklopu sajma FITUR primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.
– Sustav eVisitor je vrlo važan projekt za cjelokupni hrvatski turizam te nam je stoga drago što je njegova kvaliteta prepoznata i u svijetu. Osim što se njime znatno smanjuje administrativni posao u procesu prijave i odjave turista, sustav služi kao izvrstan alat za daljnji razvoj turističkih ponuda te marketinških i promotivnih aktivnosti svih korisnika, od iznajmljivača u obiteljskom smještaju pa do turističkih tvrtki i institucija. Ovo priznanje UNWTO-a daje nam dodatnu motivaciju za daljnju nadogradnju sustava, ali i stvaranje novih inovativnih projekata – kazao je Staničić, dodavši kako su finalisti odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja svijeta.

Veliki uspjeh projekta HTZ-a je značajniji i zato jer je u potpunosti razvijen u Hrvatskoj od strane hrvatskih stručnjaka. Veliko međunarodno priznanje hrvatski smještajni objekti dobili su i od booking.com., najveće svjetske platforme za rezervacije turističkog smještaja, čiji su korisnici ocjenjujući usluge u zemljama u koje putuju putem tog rezervacijskog sustava, Hrvatskoj dale najviše ocjene i smjestile je na drugo mjesto zemalja u svijetu s najvišim ocjenama smještaja, odmah iza Italije.

Među top 20 najnagrađivanijih gradova u svijetu po razini usluge smještaja koju ocjenjuju gosti koji rezerviraju putem booking.com.-a, najbolji u Hrvatskoj je grad Split koji se nalazi na drugom mjestu odmah nakon Rima sa iznimno visokim ocjenama gostiju od 9,8 od 10 mogućih. Zadar i Dubrovnik se nalaze na odličnom 9. i 10. mjestu, a Zagreb na 19. mjestu.

Prema broju dobivenih nagrada kroz ocjene gostiju booking.coma, Hrvatska se ove godine ukupno gledajući popela sa devetog na šesto mjesto na svjetskoj ljestvici kvalitete usluga, a gosti ocjenjuju čistoću,udobnost,lokaciju, sadržaje, osoblje i vrijednost za novac.

Po prvi put apartmani zauzimaju prvo mjesto ispred hotela kao najnagrađivanija vrsta smještajnih objekata i čine 30 posto svih nagrađenih objekata u 2017. I u nedavnom istraživanju koje je Booking.com proveo na uzorku od 19 tisuća putnika iz 26 zemalja, vidljivo je da 33 posto putnika kaže da bi u 2018. radije boravili u privatnom smještaju nego u hotelu.

Inače, booking.com ima oko 140 milijuna recencija koje njihovi gosti daju smještaju u kojemu su boravili, a dnevno se putem tog portala rezervira 1,5 milijun noćenja.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content