Pavuna: ‘Otac Zvjezdan nam je i jutros poslao poruku ljubavi… on nije umro, itekako je živ’

Davor Pavuna: Otac Zvjezdan nam je i jutros poslao poruku ljubavi i širio je svjetlost Isusova evanđelja. I mene osobno doveo je Isusu Kristu jasnim svjedočenjem svoje iskrene ljubavi.

 

{jathumbnail off}Smrt karizmatika i jednog od najvećih propovjednika u Hrvatskoj pogodila je mnoge, a među ostalima i fizičara Davora Pavunu. On kroz vjeru gleda ovu tešku situaciju te poručuje kako pater Zvjezdan nije umro. “Itekako je živ, kao i sve velike ličnosti. Nelson Mandela, ideal mnogih tzv. ljevičara, čak i boljševika, vrlo je jasno svjedočio: ‘Naš najdublji strah nije da smo slabi i neadekvatni. Naš najdublji strah jest sa smo beskonačno moćni. Kada se oslobodimo naših vlastitih strahova, naša prisutnost automatski oslobađa sve ljude oko nas jer svi smo Božja djeca.’ Otac Zvjezdan nam je i jutros poslao poruku ljubavi i širio je svjetlost Isusova evanđelja. I mene osobno doveo je Isusu Kristu jasnim svjedočenjem svoje iskrene ljubavi. I kako je izabrao trenutak odlaska da bismo se svi našli ujedinjeni u akciji Božje ljubavi. Slava im i podijelimo ljubav u zajedništvu.”, poručuje Pavuna.

Smrt Zvijezdana Linića pogodila je i Dragana Primorca. Na svom Facebook profilu objavio je njihovu zajedničku fotografiju. “Posljednji pozdrav mom dragom prijatelju, fra Zvijezdanu Liniću. Počivao u miru. Tvoj prijatelj Dragan”, napisao je Primorac. Vijest o smrti patera Linića rastužila je one koji su na njegovim duhovnim obnovama u kući susreta Tabor u Samoboru pronašli utjehu u vjeri u teškim trenutcima. Među njima našle su se i Sanja Doležal, Nina Badrić, Simona Šajn, Marija Husar Rimac te Marin Ivanović Stoka. Sanja je s paterom snimila i pjesmu ‘Kad sve utihne’. Marija Husar Mlinac na seminaru duhovne obnove upoznala je supruga Vjekoslava, a Nina Badrić patera je posjećivala kada je njen brak s Bernardom Krasnićem bio u krizi. Reper Stoka utjehu u vjeri pokušao je pronaći kada se odvikavao od droge. Iznenađenje za mnoge bila je Simona Šajn, bivša supruga Ante Gotovca. Njen buran život u potpunosti je promijenila vjera. Zahvaljujući pateru povukla se iz javnosti, a u više navrata govorila je o tome kako ju je fra Zvijezdan doveo na pravi put. Na Facebooku se od patera Linića oprostila i Ana Rucner, poručivši omiljenom karizmatiku da počiva u miru.

Podsjetimo, pater se od ožujka borio s teškim tumorom. Odlazio je na zračenja i kemoterapije, a usprkos bolesti nije odustajao od vjere pa je stoga održavao nadaleko poznate seminare i predvodio mise. Molio se dobri svećenih i za političare kojima je potrebno oslobođenje. Koliko je bio velik, svjedoči veliki broj vjernika koji su posjećivali njegove duhovne obnove, a mnogi svjedoče i o čudima koja su se tamo događala.

Autor: I.M./Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content