Posljednji ispraćaj fra Zvjezdana Linića u srijedu, 11. prosinca

Misa zadušnica s obredima ispraćaja fra Zvjezdana Linića bit će u srijedu, 11. prosinca, u 14 sati u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru

{jathumbnail off}Misa zadušnica s obredima ispraćaja fra Zvjezdana Linića bit će u srijedu, 11. prosinca, u 14 sati u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru. Nakon mise ukop će biti u franjevačkoj grobnici na groblju u Samoboru.

Fra Zvjezdan Linić preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 73. godini života, 56. godini redovništva i 47. godini svećeništva.

Rođen je 1. ožujka 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije uđu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja.

Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i kroz brojne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. U kući susreta TABOR pri Franjevačkom samostanu u Samoboru organizirao je i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi i seminare duhovne obnove.

Neka mu Gospodin podari vječni mir.

Autor: Laudato

Odgovori

Skip to content