Gradsko vijeće će od 9 sati raspravljati o Karepovcu

Tematska sjednica Gradskog vijeća na temu Karepovca počinje u devet sati, za očekivati je da će biti argumentirana, ali burna rasprava. Prije nego što vijećnici iznesu svoja stajališta i zahtjeve oko sanacije, poslušat će što imaju reći pozvani izvjestitelji. 

Poziv za stručno izvještavanje upućeni su predstavnicima konzorcija izvođača radova (Mislav OlujićArsen Zoran Tonšić i Hrvoje Merki). Zatim u Ministarstvo okoliša na ruke ministra dr.sc. Tomislava Ćorića, pomoćnice ministra za inspekcijske poslove Snježane Hopp te državnog tajnika dr.sc. Marija Siljega, potom u Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te direktoru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavu Capaku.

Na raspolaganju za sva pitanja bi trebali biti i odgovorni iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Poziv je, naime, upućen ravnateljici Jasni Ninčević te voditelju odjela za ispitivanje zraka, tla i buke Nenadu Perišu.

Također, pozvani su i predstavnici Regionalnog centra čistog okoliša te splitske Čistoće. Osim toga poziv je adresiran i na ime nadzornog inženjera Marija Bucata, projektante iz IGH, te Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping.

Izvor: Dalmatinski portal

Odgovori

Skip to content