Ivan Ugrin: Plenković nije demokršćanin

Imajmo povjerenja u vodstvo dok god nas ne izdaju. A, di će nas izdat?! Tako je u ime utemeljitelja HDZ-a u Splitu govorio nekadašnji saborski zastupnik Živko Nenadić, na svečanoj sjednica Gradskog odbora stranke u povodu 28. obljetnice njezina utemeljenja, održanoj 13. siječnja ove godine u hotelu “Lav” u Podstrani. “Dok vas ne iznevjerimo dobro je da širimo pobjednički teritorij i na ovaj hotel”, u šali je HDZ-ov predsjednik Andrej Plenković odgovorio Nenadiću.

Međutim, nakon ovoga što radi stranci kojoj je na čelu s forsiranjem ratifikacije Istanbulske konvencije, unatoč protivljenju velikog broja HDZ-ovaca, ukazuje na to da je nes(p)retni Nenadić gotovo proročki vidio izdaju. Skoro pa kao što je ono Isus bio rekao Petru: “Prije nego se pijetao dvaput oglasi, triput ćeš me zatajiti…” Eto, nisu prošla ni dva mjeseca, a Plenković je triput zatajio demokršćansku komponentu HDZ-a: demografska politika, petokraka i sad Istanbulska.

S pravom se na ovom mjestu može postaviti pitanje je li Plenković uopće demokršćanin. Po onome kako vlada i ponaša se baš mu stoji žaoka koju mu je kad je preuzimao HDZ uputio tadašnji lider SDP-a Zoran Milanović, kad je rekao “po onome što znam o Plenkoviću, on pripada liberalnoj struji SDP-a”. Nakon ovih zadnjih poteza oko Istanbulske pohvale dobiva od Davora Bernardića, Arsena Bauka, Ivana Jakovčića… sve samih ljevičara.

Najuži vrh predsjedništva HDZ-a suprotstavio mu se u vezi s Istanbulskom, navodeći kako ta konvencija razbija prirodni red stvari po kojoj rod definira čovjekov spol kao biološku datost, a nije društveni konstrukt kako ga promiče Istanbulska. Protiv Plenkovića u ovoj stvari su i njegov zamjenik Milijan Brkić, politički i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier i Miro Kovač, potpredsjednica Ivana Maletić koja mu je vodila predizbornu kampanju za predsjednika stranke i parlamentarne izbore.

Plenković se odriče svih onih koji su ga doveli na čelo HDZ-a i misli da je samo on za to zaslužan. Pa svakome je jasno da je poslan iz Bruxellessa kako se u hrvatskoj politici i društvu ne bi učvrstile tradicionalne vrijednosti. Njegova izjava kako se u trenutku kad je preuzeo HDZ nitko toga ne bi bio prihvatio ordinarna je laž. Znam barem dvojicu kojima su medijski moguli preporučili da ne budu protukandidati jer će ih doslovno nagaziti.

Ono pak što gledamo otkada je Plenković na čelu stranke i Vlade, moglo bi se ocijeniti kao anemično. Okružio se svojim ideološkim istomišljenicima poput Božinovića, Dalićke… a od sebe je “otjerao” ljude kao što je Stier koji mu je najviše pomogao kako bi postao predsjednik HDZ-a. Plenkoviću su svi oni koji se protive Istanbulskoj, aktivisti.

Možda pritom misli i na stare HDZ-ovce, dr. Matka Marušića i dr. Mihovila Biočića, zacijelo su za njega “aktivisti” i dr. don Tonći Matulić i biskup Mate Uzinić kao i cijela HBK, jer svi su se hrvatski biskupi ogradili od Istanbulske. I ako se stvari ovako nastave, onda je u pravu dr. don Marijo Volarević kad se poigrao igrom riječi i poručio kako je nekad (na)rodna HDZ danas rodna stranka.

Izvor: Ivan Ugrin/Slobodna Dalmacija

1 comment

  1. Anđeo

    “Plenković nije demokršćanin” U Hrvatskoj sve stranke nemadu pet vjernika,i njih pet se pričešćuje jednom godišnje i to ih kašičicom pričešćuje drug Milorad, za “Kristus se rodi”. Zašto bi to bilo čudo, pa sve stranke u Hrvatskoj osnovali su bivši komunisti, orujunaši, udbaši i kosovci.Jedina zemlja, sa najviše “CRVENIH BANANA” jest HRVATSKA ! Umjesto da se one sve zovu tako, centralni komitet komunističke partije od devedesetih djeliji na domoljube, rodoljube,rvatine,komunjare, banane itd, umjestu da im kažu da su oni svi taki jednaki i da se zovu svi skupa “crvene banane” jer su “narasli” politički i “opametil” u bivšoj banani državi. A da jesu takovi,to dokazuju od devedesetih do danas.Najveći njihov “uspjeh”dovođenje Vučića u Hrvatsku i njihova trka u Beograd. Druga “važna” njihova stvar jest već dugo razmjena mišljenja, prijateljstva i dobrih odnosa sa Turskom, koja ce nas promaknuti u IK i proglasiti “pederima u svitu”. Kada sav taj posa završe onda će se opet ujediniti u SKJ-u i vratiti se u kavezove bratstva i jedinstva! Mozda ovo neće dobro primiti “domoljubi” Strossmajerovci hadezeja, koji su bili za mene zaduženi i prije devedesetih, dok još nisu bili kršteni niti Bogu vjerni, nego po službenoj dužnosti u Baden Wirtenbergu Crkve obilazili i sa “popam” šurovali !

Odgovori

Skip to content