Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod Milanoviću: Smijenite Jovanovića!

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u srednjim i osnovnim školama, a potpisat će je moći svi zaposleni u školama, bez obzira na to jesu li članovi sindikata ili ne

{jathumbnail off}Najavljujući u ponedjeljak u Rijeci početak potpisivanja peticije “Mijenjajte ga!” kojom Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod traži od predsjednika Vlade Zorana Milanovića razrješenje ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, predsjednik Sindikata Željko Stipić kazao je da je ministar uspio ujediniti sindikate u školstvu jer zahtjev za smjenu podržavaju i drugi sindikati.

Ministru zamjeraju više uvredljivih izjava na račun učitelja, niz pogrešnih poteza, ignoriranje inicijativa sindikata i nastavnika sve do isplate umanjenih plaća za studeni i neisplate troškova prijevoza.

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u srednjim i osnovnim školama, a potpisat će je moći svi zaposleni u školama, bez obzira na to jesu li članovi sindikata ili ne.

– Bude li u sljedeća tri dana prikupljen velik broj potpisa zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, a predsjednik Vlade ne smijeni ministra znanosti, obrazovanja i sporta, bit će to jasna poruka javnosti da iza svih ministrovih štetnih odluka i promašenih poteza stoje i premijer i Vlada RH – rekao je Stipić dodajući da je uvjeren kako će peticija prvi put stvarno pokazati što učitelji i nastavnici misle o Jovanovićevu radu.

AUTOR:
Tamara Opačak Klobučar/VL

Odgovori

Skip to content