Splitsko Sveučilište među 8 najboljih u Novoj Europi i najbolje u regiji!

Sveučilište u Splitu proglašeno je jednim od najboljih u Novoj Europi i nalazi se između 6. i 8. mjesta. U izbor su ušle sve države Europske unije koje su ušle u uniju od 2004. do danas, a splitsko Sveučilište proglašeno je najboljim u konkurenciji sveučilišta iz Mađarske, Litve, Estonije, Slovenije, Češke, Latvije, Malte, Cipra, Slovačke i Poljske.

Priznanje je dodijeljeno upravi Sveučilišta na čelu s rektorom prof.dr.sc. Šimunom Anšđelinovićem 25. travnja na konferenciji THE Research Excellence: New Europe Summit u Olomoucu, u Češkoj Republici.

Osim što je proglašeno jednim od najboljih u Novoj Europi, splitsko Sveučilište može se pohvaliti da je najbolje rangirano u cijeloj regiji. Splitu je po rangiranju najbliže Sveučilište u Mariboru.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ušli u prvih deset sveučilišta u Novoj Europi, skupini europskih zemalja u koje su ušle u EU iza 2004. godine. Prema toj listi u kojoj se ocjenjuje ono stvarno stanje mi smo napravili veliki pomak i smatramo da smo na neki način napravili ogroman iskorak. Taj iskorak se temelji na protežiranju svih međunarodnih kriterija, internacionalizacije naših programa i najveći pomak u strateškom upravljanju Sveučilišta.

Tako možete izvršiti najveće pomake u ovakvom obrazovnom sustavu kao što je sveučilište. Zahvaljujem svim svojim profesorima, svim svojim znanstvenicima, svim predsjednicima, svim prethodnicima jer ovo je zajednički uspjeh svih nas. – kazao nam je rektor sveučilišta Šimun Anđelinović.

Podsjetimo, splitsko Sveučilište se na Timesovoj rang listi svjetskih sveučilišta, objavljenoj u ožujku ove godine, našlo između 501. i 600. mjesta, čime je prestiglo zagrebačko, ali i sva druga sveučilišta u našoj regiji.

Odgovori

Skip to content