(VIDEO) BUJICA! Davorin Karačić, odvjetnik MP Thompsona: Zahvaljujem profesoru Ivi Josipoviću na peticama; naučio me kako obraniti pozdrav ‘Za dom – spremni!’

Bujica je predstavila odvjetnika koji je na sudu u Karlovcu obranio Marka Perkovića Thompsona i pozdrav ‘Za dom spremni’… Davorin Karačić nećak je Tuđmanovog ministra pravosuđa Bosiljka Mišetića, rođen je u Sarajevu, a kao dijete je živio u Mostaru: – Svi su navijali za Velež, a mi iz Zapadne Hercegovine za Dinamo. Ništa drugo nije dolazilo u obzir!

“Sjever sam zavolio još 1989. godine i neka se moja supruga ne naljuti – to je bila ljubav na prvi pogled! Dinamo je nešto što je bilo u meni cijelo vrijeme, ali tribina je bila moja prva ljubav,“ izjavio je u Bujici na Z1 Davorin Karačić. Thompsonov odvjetnik u emisiji je priznao da je kao BBB sudjelovao u navijačkim tučnjavama, uz napomenu “samo kad sam se morao braniti“… Neko vrijeme sam i redario po klubovima, za vrijeme studija kako bih zaradio koju kunu – objašnjava Karačić.

DOBIO DVIJE PETICE KOD JOSIPOVIĆA, SADA BRANI THOMPSONA!

“Pravo mi nije bilo prvi izbor,“ kaže Karačić i nastavlja: “Htio sam u Hrvatsku vojsku.“ Inače, dva puta je kao maloljetnik bježao od kuće kako bi pristupio HOS-u, oba puta su ga silom s  fronta vraćali stariji rođaci: – Kada sam bježao od doma da se prijavim u HOS, naletio sam na bratića koji je bio malo stariji, pozvao se na zapovjednu odgovornost i najurio me, a drugi put smo ja i drugi bratić u autobusu bili uhvaćeni od čovjeka iz sela koji je sve alarmirao i vratili su nas kući.”

Karačić je bio iskren i o Ivi Josipoviću: – S Josipovićem se svjetonazorski i politički ne slažem, ali moram priznati da je bio sjajan profesor. Kod njega sam dobio dvije petice i sada ispada da mi je znanje procesnog prava pomoglo i kod obrane pozdrava ‘Za dom spremni’!

Osim Marka Perkovića Thompsona, Karačić je na sudu u Karlovcu obranio i mladu studenticu Nataliju Barišić, protiv koje je upravo Josipović pokrenuo hajku na društvenim mrežama zbog fotografija sa istog slunjskog koncerta… Početkom 2017. godine na sudu u Daruvaru zastupao je Damira Markuša, opet zbog pozdravljanja sa ‘Za dom spremni’. I tu je odnio pobjedu, a oslobađajuću presudu donio je sudac Malivuk Jovanović. Kada su u Kostreni htjeli zabraniti Thompsonov koncert, upravo je odvjetnik Karačić načelniku općine Draženu Vraniću, bliskom suradniku Ivice Relkovića, poslao pismo, nakon kojeg je 28. travnja popularni glazbenik ipak nastupio.

KARAČIĆ: SLJEDEĆI KORAK JE PULSKA ARENA!

U Bujici je Karačić otkrio i jednu ekskluzivu: – Pripremamo pravnu podlogu za nastup Thompsona u Pulskoj Areni! Nitko mu to ne može zabraniti. Nastup će se, siguran sam, dogoditi, a detalje ćemo otkriti kada dođe vrijeme.

Karačić je u Bujici upozorio da su već krenuli neprimjereni napadi na karlovačku sutkinju Nadu Turkalj zbog toga što je oslobodila Thompsona. Naveo je Pavićev Telegram i otkrio njihove prave motive…

“Presuda za Slunj je posve očekivana i normalna. To nije nešto o čemu bi se uopće trebalo raspravljati. Svaka drukčija presuda bila bi nezakonita,“ bio je jasan Karačić i dodao: “U optužnici je stajalo kako je Marko Perković Thompson pozdravom ‘Za dom spremni’ poticao na mržnju. Naša obrana je bila da to nije istina, jer je koristio pozdrav HOS-a, koji su koristile i ostale postrojbe Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Našim braniteljima koji su koristili taj pozdrav nikada nije bila želja isključiti nacionalne manjine s nekog područja, već su koristili stari pozdrav, koji je utjerivao strah u kosti našim neprijateljima. Sutkinja Nada Turkalj lijepo je obrazložila svoju odluku i nemojte misliti da je to učinila pod nekim pritiskom!“

Vozeći se automobilom iz Slunja s pripadnikom ‘Crnih mambi’ Ivicom Juralićem, raspalio je ‘Bojnu Čavoglave’: – Spustili smo stakla i raspalili Thompsona, a ususret su nam išli pripadnici Hrvatske vojske u novim Patrijama… Pozdravljali smo ih sa dva prsta i svi su nam uzvraćali! To je taj ponos koji kod Hrvata nitko ne može zgaziti!

PRIJAVE ZA KOSTRENU NEĆE BITI!

Karačić nije isključio mogućnost da iza prijavljivanja Thompsona stoje bivši kadrovi u MUP-u, bliski Ranku Ostojiću, nekadašnjem SDP-ovom ministru: – Prema iskazu samog policijskog službenika koji je bio pozvan kao svjedok na sud, vidjelo se da nije postojala nikakva prijava građanina, nego da se radilo o odluci MUP-a. Ne bih špekulirao tko je točno odlučio o toj prijavi, ali moje osobno mišljenje je da ne treba isključiti niti bivše repove u policiji…

Karačić smatra da Thompson neće biti prijavljen zbog toga što je i u Kostreni pjevao ‘Bojnu Čavoglave’: – Mislim da se nikakva prijave neće dogoditi, posebno ne nakon ovakve odluke karlovačkog suda.

Davorin Karačić je član stranke Neovisni za Hrvatsku, a imenovan je i povjerenikom za Novi Zagreb. Bio je na listi za Skupštinu Grada Zagreba, a u Bujici je objasnio zašto je pristupio upravo Bruni Esih i dr. Zlatku Hasanbegoviću: – Napokon se na sceni pojavila domoljubna opcija koju se ne može vezati uz korupciju, nepotizam i kriminal. To su pošteni ljudi koje se ne može kupiti i zato sam se odlučio aktivirati! Vidite, oni su Brezovicu i Podsused spasili od ekološke katastrofe kada su odbili Bandićev plan gospodarenja otpadom. Sada se drugi kite tim perjem, jer NHR žele prikazati kao stranku koja se bavi samo ideološkim pitanjima, što uopće nije točno.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Odgovori

Skip to content