Poznat datum održavanja kotarskih izbora u Splitu: Kandidati imaju 14 dana za dostavu kandidacijskih lista

Izborno povjerenstvo za provođenje izbora članova vijeća mjesnih odbora i gradskih odbora uputilo je danas priopćenje za javnost u kojem se navodi da će izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva Grada Splita održati u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine.

Rok od 14 dana za dostavu prijedloga kandidacijskih lista započeo je teći 6. svibnja 2018. godine. Svi pisani obrasci za dostavu kandidacijskih lista nalaze se na Službenoj web stranici Grada Splita (www.split.hr) i mogu se preuzeti u Izbornom povjerenstvu Grada Splita, Obala kneza Branimira 17 (mala sala Gradskog vijeća, III kat – soba 339) u uredovnom vremenu Izbornog povjerenstva.

Uz kandidacijsku listu se dostavlja očitovanje o prihvaćanju kandidature za svakog predloženog kandidata, ovjereno kod Izbornog povjerenstva ili javnog bilježnika kao i potvrda za svakog predloženog kandidata o podacima iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa sukladno članku 13. stavku 2. Zakona o lokalnim izborima. Prijedlozi lista kandidata za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva moraju biti dostavljeni nadležnom Izbornom povjerenstvu najkasnije do 19. svibnja 2018. godine u 24 sata.

Odgovori

Skip to content