“Narod odlučuje”- potpisi se prikupljaju “punom parom”

Volonteri inicijative “Narod odlučuje, spremno su dočekali prvi dan prikupljanja potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava. U Zagrebu, Splitu, Solinu, Osijeku, Bjelovaru, Zaprešiću, Vodicama, Brestju kod Sesveta i diljem Hrvatske prikupljanje potpisa je u punom jeku.

U Zagrebu se danas potpisivalo čak i po kiši, a iz Splita su nam stigle fotografije volontera u Marmontovoj ulici.

GI NO2

Fotografije nasmijanih volontera i građana koji potpisuju, stigle su nam iz Brestja kod Sesveta. Volonteri su aktivni i u Sukošanu, i na istoku Lijepe naše, u Belišću…

Unatoč problemima s potpisnim mjestima u Rijeci, i onda su građani potpisivali na prostorima ispred crkava.

Potpišite i priključite se volontiranju!

Dva referendumska pitanja donose šest promjena koje će osigurati da građani će moći odlučivati o tome tko postaje njihov zastupnik u Saboru preferencijskim glasovima. Takav izbor zastupnika osigurat će da oni budu više odgovorni biračima koji sui m dali svoj glas, nego šefu svoje stranke. Isto tako, referendum će spriječiti političku trgovinu HDZ-a i SDP-a sa strankama koje ne mogu prijeći izborni prag, trgovinu mandatima nacionalnih manjina te omogućiti veću izlaznost na izbore kroz dopisno i elektroničko glasovanje. Referendumska pitanja možete proučiti ovdje.

GI NO1

Pronađite štandove u svom mjestu i potpišite!
Podsjećamo da se još uvijek možete javiti za volontiranje na ovoj poveznici i priključiti se prikupljanju potpisa. Iz inicijative vas očekuju!

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content