Do kada ćemo ga trpjeti – Jovanović se osvećuje Mariji Budimir?!

 

Osveta ‘zviždačici’? Jovanović odbio izbor Marije Budimir iako je pobijedila na natječaju!

{jathumbnail off}Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uskratio je suglasnost na izbor Marije Budimir za ravnateljicu vukovarske Osnovne škole Siniše Glavaševića, potvrdila je danas novinarima Budimir koja se u središtu pozornosti javnosti našla ljetos kada je javno progovorila o navodnoj ponudi gradonačelnika Vukovara Željka Sabe (SDP) da kao vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću Vukovara napusti HDZ i prijeđe u SDP.

Zbog toga slučaja Optužno vijeće Županijskog suda u Osijeku ovoga je mjeseca potvrdilo optužnicu DORH-a i USKOK-a protiv Željka Sabe.

“Kada su ga novinari zamolili da komentira potvrdu optužnice, Sabo je odgovorio da ‘svatko ima svoj Božić pa tako i ja svoju božićnu čestitku’, a ovo je valjda moja božićna čestitka”, izjavila je Marija Budimir Hini nakon sjednice Gradsko vijeća Vukovara, u kojemu ima mandat vijećnice HDZ-a.

Budimir ne dvoji da uskrata suglasnosti na izbor nje kao ravnateljice Osnovne škole Siniše Glavaševića ima veze s potvrdom optužnice protiv Sabe javno uputivši poziv ministru Jovanoviću da objavi razloge zbog kojih je uskratio suglasnost na njezin izbor.

Navela je da je na natječaju za ravnatelja koji je raspisan u studenome, dobila povjerenje 46 od ukupno 51 člana Radničkog vijeća škole, a podržalo ju je i Vijeće roditelja učenika.

“Kada je ova Vlada dolazila na vlast javno je bilo rečeno kako se ravnatelji neće micati, ako dobro rade bez obzira na stranačku pripadnost. Za ravnateljicu sam birana 2007., 2011. i sada, 2013. godine, što znači da valjda dobro radim”, ustvrdila je poručivši da će zatražiti pravnu pomoć.

Prosvjetna inspekcija predložila je početkom studenoga Školskom odboru Osnovne škole Siniše Glavaševića razrješenje ravnateljice Marije Budimir, jer je nadzorom obavljenim u listopadu utvrđeno da je ravnateljica izabrana na natječajnom postupku u kojemu je povrijeđen Zakon.

Školski odbor, koji se potom ubrzo sastao, razriješio je Mariju Budimir s mjesta dužnosti ravnateljice škole. Na istoj sjednici članovi odbora su Budimir imenovali na mjesto v.d. ravnateljice škole na kojem će se zadržati sve dok ne bude proveden novi natječaj ove vukovarske škole, a na kojem je Budimir ponovno izabrana za ravnateljicu Osnovne škole Siniše Glavaševića.

Autor: P.H/politikaplus.com

Odgovori

Skip to content