Zaklada Marije Pomoćnice: Humanitarna akcija #ijadoniramzaznanje

Godine 2017. s radom je krenula nezavisna, nevladina i neprofitna organizacija Zaklada Marije Pomoćnice, a u ovom tekstu ćemo reći nešto više o tome koja je njihova misija i cilj.

Ideja se rodila 31. siječnja 2017., na sam blagdan svetog Ivana Bosca. Tri mlade obitelje iz župe Marije Pomoćnice na Kmanu odlučile su se na ovaj korak kako bi pomogle učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja da se obrazuju i time aktivnije uključe u društvo.

Zaklada Marije Pomoćnice, koja kao sastavni dio istoimene župne zajednice u Splitu, ima za svrhu pomagat učenicima i studentima lošijeg materijalnog stanja. Osim dugoročne pomoći u vidu stipendija, također imaju u planu mladima ponuditi  i jednokratnu novčanu pomoć u obliku upisa na neki tečaj stranog jezika, glazbe ili druge  vrste umjetničkog stvaralaštva  i izražavanja. Da bi ova misija uspjela i pomogla djeci i mladima da se ostvare kao osobe i da budu uzor drugima pozivamo i vas da se, u okviru vaših mogućnosti, odazovete na potrebe djece i mladih kako bi mogli ostvariti svoj mladenački, a kroz to možda i životni san. Do sada su podijelili četiri stipendije koje su otišle u različite hrvatske gradove, a od kraja mjeseca svibnja je otvoren njihov drugi natječaj kako bi podijelili još četiri stipendije. Budite i vi dio humanitarne akcije  #ijadoniramzaznanje kako bi zajedno mogli ostvariti cilj, a to je da do kraja ove godine bude podijeljeno još osam đačkih i studentskih stipendija. Zaklada djeluje na području cijele Hrvatske.

A svi oni koji žele pomoći, svoju potporu i pomoć mogu izraziti kroz jedan od dva navedena načina:

Dugoročno kroz trajni nalog:

a) 1x učenik/učenica – stipendija 500,00 kn mjesečno kroz 10 mjeseci

b) 1x student/studentica – stipendija 500,00 kn mjesečno kroz 10 mjeseci

c) donirajući 1% od svojih mjesečnih prihoda

Jednokratno u vidu pojedinačnih donacija za:

a) sport

b) edukativnesadržaje

c) financiranjedijelaškolarine

d) fakultetskih aktivnosti i obaveza

e) druge aktivnosti

Još jednom ponavljamo i obavještavamo sve učenike (osnovne i srednje škole) kao i studente da je do kraja mjeseca svibnja otvoren drugi natječaj na koji se možete prijaviti. Više o tome nalazi se na facebook profilu Zaklade Marije Pomoćnice kao i popis potrebne dokumentacije za prijavu na natječaj.

Napomena: Zaklada Marije Pomoćnice ima suradnju sa Privrednom Bankom Zagreb koja je u svim svojim poslovnicama i putem internet bankarstva ukinula plaćanje provizije na sve donacije koje se uplaćuju na račun Zaklade Marije Pomoćnice. Stoga je nabolje uplate izvršiti preko PBZ banke. Nadamo se da će i druge banke u Hrvatskoj učini isto te na taj način olakšati uplaćivanje pomoći za one najpotrebnije.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content