Hodočasnici Sisačke biskupije u posjetu Europskom parlamentu

Vjernici s područja Sisačke biskupije na svom hodočašću svetištima zemalja Beneluxa posjetili su u petak, 18. svibnja i Europski parlamentu u Bruxellesu gdje ih je ugostila hrvatska zastupnica Marijana Petir.

Četrdeset i pet hodočasnika imalo je tako priliku saznati kako funkcionira Europski parlament, ali i ostale europske institucije te posjetiti vijećnicu u kojoj se održavaju plenarne sjednice. Sa svojim radom upoznala ih je i zastupnica Petir.

Osim ostvarenih inicijativa na koje je ponosna i projekata na kojima trenutno radi, zastupnica Petir je sa svojim posjetiteljima podijelila i osobno iskustvo koje sa sobom donosi dužnost zastupnice u Europskom parlamentu. Poseban naglasak zastupnica Petir stavila je na inicijative očuvanja i prenošenja kršćanskog naslijeđa Europe te življenja vjere kroz politiku. Tako je posjetiteljima ispričala kako se malena skupina zastupnika, suorganizatora Europskog molitvenog doručka, među kojima je i ona, okuplja svakog utorka ujutro na molitvu i promišljanje, a svake srijede u Europskom se parlamentu slavi katolička sveta misa.

Hodočasnici su pokazali veliko zanimanje za rad Europskog parlamenta i zastupnice Marijane Petir koja im je poželjela sretan nastavak hodočašća i povratak kući.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content