Pridružite se humanitarnoj utrci za Marijine obroke koja počinje u subotu na splitskoj Rivi

Četvrta humanitarna utrka koju organiziraju volonteri udruge Marijini obroci održat će se u subotu 26. svibnja na splitskoj Rivi, gdje će djeca trčati 150 i 300 metara, a odrasli 2,5 kilometara. Podjela startnih brojeva započet će u 17 sati, a utrka počinje u 18 sati, nakon čega će je na rasporedu zabavni program uz veselog klauna koji će zabavljati djecu, projekciju dokumentarnog filma ‘Dijete 31’ i koncert. Humanitarnu utrku  organizira udruga Marijini obroci u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, Triatlon klubom Split, Turističkom zajednicom Grada Splita i udrugom SKAC.

– Sav novac prikupljen kotizacijama u punom iznosu koristit će se za osiguravanje toplih obroka gladnoj djeci u 14 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima. Marijini obroci hrane 1.257.278 gladne djece svakog školskog dana u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta na četiri kontinenta. Hrana se kupuje od lokalnog stanovništva i na taj način jača gospodarstvo u tim zemljama. Marijini obroci Hrvatska hrane više od 11 tisuća djece, u 12 škola. Pokretači Marijinih obroka ističu kako je prosječno dovoljno samo 120 kuna da se za jedno dijete osigura topli obrok svaki dan tijekom cijele školske godine – poručuju organizatori.

Volonteri Marijinih obroka Hrvatske već četvrtu godinu organiziraju humanitarne utrke u Zagrebu, Splitu i Slavonskom Brodu. Iz humanitarne udruge ističu kako su ponosni jer su kroz prethodne tri utrke prikupljene donacije koje su prehranile više od 1000 djece. U tome su pomogli brojni sportaši, glumci i druge osobe iz javnog života, a slično će, kažu, biti i ove godine. Osim u sportu, posjetitelji će moći uživati i u brojnim drugim aktivnostima. 

Odgovori

Skip to content