Položen kamen temeljac za braniteljsku zgradu na Mertojaku

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenik Nino Vela i državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić danas su zajednički položili kamen temeljac i tako svečano otvorili radove na izgradnji stambene zgrade branitelja u ulici Prvih hrvatskih redarstvenika na Mertojaku.

Gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako iza položenog kamen temeljca stoji priča sastavljena od hodograma rada, točno preciziranih zaduženja i jasne procedure.

„Inzistiram i uvijek ću inzistirati na – proceduri. Po preuzimanju dužnosti gradonačelnika i usvajanja novog gradskog proračuna krenuli smo u ovu priču. Sve radne sastanke imali smo prema točno predviđenim terminima, točno u dan i onako kako su zahtijevale faze u proceduri. U 6 mjeseci smo došli do današnjeg dana, zajednički i energično. Tako i sada od izvođača hoću terminski plan i završetak zgrade točno u minutu“, poručio je splitski gradonačelnik čestitavši svima nazočnima Dan hrvatskih i splitskih branitelja, te Dan državnosti. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela naveo je kako je projekt zgrade od 17 stanova ukupno vrijedan 16 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se za 16 mjeseci. Izvođači radova su tvrtke “Lavčević” i “Građevno Zec”. Državni tajnik Vukić izrazio je zadovoljstvo što će grad pod Marjanom dobiti još jednu zgradu za ratne vojne invalide iz Domovinskog rata i obitelji poginulih pripadnika HV-a. Ubrzanje stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja jedan je od ključnih prioriteta resornog ministarstva i cijele Vlade RH, naveo je tajnik Vukić. Današnjoj svečanosti nazočili su i budući stanari zgrade, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te župnik don Vjenceslav Kujundžić koji je blagoslovio početak radova.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content