Tribina “Kurikul povijesti i Domovinski rat u svjetlu reforme školstva”

Hrvatsko kulturno vijeće, Udruga Obnova i Zbor udruga Hrvatski ratni veterani pozivaju Vas u utorak, 5. lipnja 2018. u 18 sati u Klub veterana (Zagreb, Trg bana J. Jelačića 15/2, ulaz u dvorište) na tribinu „Kurikul povijesti i Domovinski rat u svjetlu reforme školstva“.

Na tribini sudjeluju:

izv. prof. dr. sc. Ante Nazor
doc. dr. sc. Ante Birin
prof. dr. sc. Marijan Šunjić
mr. sc. Zvonko Sesar
Voditelj: Dominik Andreić

Kakva je danas nastava povijesti i što se predviđa novim kurikulom? Uče li djeca o Domovinskom ratu dovoljno i treba li razvijati u njima osjećaj za vrijednosti koje su u tom ratu obranjene? Trebaju li djeca znati za što su se naraštaji njihovih roditelja izborili i koliko je stečena državnost važna. Ne bi li predstojeće intervencije u sustavu školstva trebale uključiti promjene zbog kojih bi mladi ljudi svoju budućnost vidjeli u Hrvatskoj? Je li školstvo povezano sa sustavom vrijednosti koje društva razvijaju i mogu li te vrijednosti utjecati na demografsku politiku i iseljavanje?

Dođite na tribinu koja se bavi ovim temama i pokažite da su one važne hrvatskoj javnosti. Saznajte zanimljive podatke i stručna mišljenja koja onda mogu poslužiti u daljnjim raspravama.

Izvor: hkv.hr

Odgovori

Skip to content