Kuglanje: Tri hrvatska zlata i europski rekord Petre Deše

Nakon dva dana natjecanja na 18. IBSA Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održava u rumunjskom gradu Targu Muresu, hrvatski kuglači i kuglačice osvojili su tri zlatne medalje, a Petra Deša je postavila i novi europski rekord.

Deša je u B1 kategoriji osvojila je zlato u disciplini singl, a novi europski rekord sada iznosi 656 čunjeva. Srebrnu medalju osvojila je Rumunjka Elena Negrilescu, a broncu Poljakinja Mieczyslawa Stepiniwska.

Svoju drugu zlatnu medalju Petra Deša osvojila je u disciplini individual, 2 x 120 hitaca, sa srušenih 1287 čunjeva. Rumunjka Negrilescu je za srebrno odličje srušila 1076 čunjeva, dok je broncu osvojila Poljakinja Regina Szczypiorska sa 1011 čunjeva.

U ekipnom dijelu natjecanja za kuglače, hrvatska muška reprezentacija u sastavu Đunđek, Milutinović, Ferenčić, Sarapa, Muškardin, Dumenčić osvojila je zlatnu medalju s ukupno srušena 3853 čunja. Srebro je osvojila reprezentacija Poljske sa 3783 čunja, a bronca je pripala kuglačima Slovenije sa 3690 srušenih čunjeva.

Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne traje do 8. lipnja, na njemu se nadmeće 88 kuglačica i kuglača iz devet zemalja, a hrvatske boje brane njih 13.

Izvor: Hina/mh; Foto: fah

Odgovori

Skip to content