Započeli radovi na dogradnji Osnovne škole „Pujanki“

Učenici i ovogodišnji prvaci OŠ „Pujanki“ s različitih državnih natjecanja Ivica Vukadinović, Josip Jurčević, Marija Buljubašić, Mirna Ćurin i Marta Pranjić, zajedničkim su polaganjem vremenske kapsule s dječjim porukama simbolično obilježili početak radova na glavnom objektu osmoljetke na Pujankama, a potom su im se pridružili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin i ravnatelj OŠ „Pujanki“ Mate Glavinović koji su zatrpali kapsulu.

„Potrudimo se svi zajedno, za godinu dana i tri mjeseca na početku nove školske godine, okupiti se ponovo na istom mjestu kada će ovdje biti nova škola, novo mjesto druženja, prijateljstva i učenja o gradu, domovini, životu te učenju o svemu onome što nas čeka u životu. U životu nas čeka ono što sami zaslužimo, a ova djeca i grad Split zaslužuju – najbolje. Mi odgovorni, ovdje okupljeni, potrudit ćemo se da to i dobiju“, poručio je s današnje svečanosti splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ravnatelj škole Mate Glavinović podsjetio na mukotrpan put škole od 1988. godine, kada je izgrađena s brojnim manjkavostima, pa do današnjeg dana, pri čemu nije nedostajalo ni selidbi, ni održavanja nastave u drugim školama na Pojišanu, Trsteniku i Dobrome.

Zamjenica Jelena Hrgović prisjetila se svojih učeničkih dana u staroj školi na Pujankama koja je kasnije srušena.
„Učenici koji su postigli brojne zapažene rezultate pokazuju da nisu bitne samo zgrade, nego i oni ljudi koji ih odgajaju i školuju. Danas položena vremenska kapsula neka bude sjeme iz koje će izrasti nova škola i bolja budućnost“, kazala je, među ostalim, zamjenica Hrgović.

Pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin izrazio je zahvalnost gradskoj upravi pod vodstvom gradonačelnika Andre Krstulovića Opare što je prepoznata važnost ulaganja u djecu i obrazovanje.
Za ovaj građevinski zahvat izdvojeno je ukupno 25 milijuna kuna, a osim dogradnje objekta osmoljetke, građevinska tvrtka „Lavčević“ izgradit će i natkriveno parkiralište te školsko igralište. Započete građevinske radove blagoslovio je župnik don Božo Renjić.

U izjavi za medije zamjenica Jelena Hrgović najavila je kako Grad ove godine ide u projektiranje i pribavljanje dozvola za izgradnju vrtića i sportske dvorane, što će značiti treću fazu ovog velikog projekta na Pujankama.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara novinarima je otkrio kako je parcela pokraj škole Kamen Šine koju je Vlada RH prije mjesec dana prenijela na Grad Split nova lokacija na koju će se gradska uprava usredotočiti kako bi u ovo vrijeme iduće godine krenula i ta priča o novoj školi na istoku grada.

Izvor: split.hr

Odgovori

Skip to content