Humanitarni malonogometni turnir u sinjskoj dvorani za malog Luku

Sutra, subota 09.06. u 20 sati u sinjskoj dvorani odigrat će se humanitarne malonogomtne utakmice za malog Luku Matića. U sinjskoj dvorani nastupit će MNK Trilj, MNK Ustanik, NK Junak i NK Čaporice te će se odigrati i dječje utakmice. Sav prihod od ulaznica, koje će se prodavati po cijeni od 10 kuna, ide za malog Luku Matića.

Ovaj simpatični i hrabri dječak iz Sinja ima samo jednu veliku želju Luka Matić je učenik šestog razreda sinjske Osnovne škole Marka Marulića. Iako zna da nikada u životu neće poput svojih prijatelja iz razreda i drugih samostalno stati na svoje noge, taj trinaestogodišnji dječak je vedrog duha unatoč svemu voli život i raduje se svakom novom danu, piše Slobodna Dalmacija.

Luka je rođen s rascjepom kralježnice, s dijagnozom “spina bifida”, i da bi uopće funkcionirao potrebna su mu specijalna ortopedska pomagala, ortoze, kakve se u Hrvatskoj ne proizvode. Stoga Luka mora, poput tolike druge djece iz Hrvatske, u Njemačku. A to košta puno više nego što njegova, financijski već iscrpljena obitelj, može priskrbiti.

Zbog toga je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u suradnji s OŠ Marka Marulića organiziralo akciju prikupljanja novčanih sredstava za financiranje liječenja Luke Matića u klinici u Aschau, nedaleko Muenchena. Luka bi, ako se sakupi potrebnih stotinjak tisuća kuna, u klinici trebao biti 19. lipnja, odmah nakon završetka školske godine, piše Slobodna Dalmacija. Za same ortoze po predračunu je potrebno uplatiti 12.850 eura, a nužan je i iznos za minimalne troškove Lukinih roditelja koji će ga voziti u Ashau. Žiro-račun za pomoć: Gradsko društvo Crvenog križa Sinj otvorilo je posebni račun na koji će prikupljati novčana sredstva. Žiro račun je: HR63 2360000-1502319522 s naznakom “Pomoć za Luku Matića”

Izvor: Slobodna Dalmacija/dalmacijadanas.hr

Odgovori

Skip to content