Proslava sv. Ante na splitskom Poljudu

Blagdan sv. Ante Padovanskoga svečano će se proslaviti u srijedu 13. lipnja u franjevačkom samostanu na Poljudu u Splitu.

Središnja proslava počinje u 19 sati tradicionalnom procesijom sa cvijećem urešenim kipom sv. Ante Padovanskoga u kojoj će sudjelovati tisuće vjernika Splita i okolice, štovatelja padovanskog Sveca, a potom slijedi svečano euharistijsko slavlje u samostanskom dvorištu koje predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Kip sv. Ante Padovanskog ove godine u procesiji će nositi članovi Hrvatske udruge Benedikt i to Vide Popović, Jakša Ćosić, Ante Glibota i Miljenko Marinić.

Tog dana mise su još u 6, 7, 8, 9, 10 i 11 sati, a u 17 sati je misa s blagoslovom djece i cvijeća koju će predvoditi don Jure Bjeliš, rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa. Vjernici će imati prigodu za ispovijed od 6 do 12, te od 15.30 do 20 sati.

Proslavi prethodi trodnevnica s misnim slavljima u 19 sati koje predvode franjevci Nove evangelizacije – bratstva bl. Egidija. U nedjelju 10. lipnja duhovna je obnova od 17 do 20 sati, a u 20 sati je koncert VIS-a Abba. U ponedjeljak 11. i utorak 12. lipnja nastavlja se duhovna obnova, oba dana od 9 do 12 sati te od 17 do 21 sat.

Izvor: hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content