Rakitić: ‘Luka i ja znamo da vrijeme leti i imamo zajedničku želju nešto napraviti s reprezentacijom’

Izbornik će složiti najbolju kombinaciju za utakmicu s Nigerijom, a mi smo spremni, kazao je u četvrtak Ivan Rakitić koji je zajedno s Markom Pjacom razgovarao s novinarima u kampu hrvatske reprezentacije u Rusiji.

“Vidim da slažete razne kombinacije, a mislim da će izbornik spremiti najbolju. Što god izbornik odluči, mi smo tu da damo sve od sebe za Hrvatsku. Spremni smo, treniramo dobro, a atmosfera je sjajna”, rekao je Rakitić. Hrvatska u subotu u 21,00 sat igra prvu utakmicu protiv Nigerije. Danas nakon treninga iz kampa u Iličevu kreće za Kalinjingrad.

Hrvatska od 1998. godine nije pobijedila u prvoj utakmici skupine SP-a.

“Znamo koliko je važno dobro otvoriti turnir. Moramo napraviti sve da pobijedimo Nigeriju, iako time ništa nije riješeno. Znamo da su opasni, moramo biti spremni i bit ćemo. Svi očekuju da budemo pravi, ali mi najviše očekujemo sami od sebe, vjerujte mi”, dodao je.

Rakitića su novinari pitali i o oproštaju od hrvatske reprezentacije s obzirom da je to spomenuo prije nekoliko dana u intreviewu za španjolsku “Marcu”.

“Moja privatna situacija nije bitna u ovom momentu, znam to. “Marca” je dobro prenijela, ali sada razmišljamo o turniru. Napravit ću što je najbolje za Hrvatsku i donijeti odluku, vidjet ćemo što će biti nakon turnira. Bez nervoze, sjest ćemo i razgovarati”, rekao je Rakitić koji je protim čestitao kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću na svemu što je osvojio.

“Treba čestitati Luki Modriću na svemu što je osvojio, čast mi je igrati s takvim igračem. Imamo zajedničku želju da nešto napravimo u reprezentaciji. Znamo da godine lete, došao sam ovdje s 19 godina, a danas mi je 30. Nema više puno vremena”, zaključio je Rakitić.

Marko Pjaca je u reprezentaciji nakon teške ozljede.

“Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede iako sam bio na okupljanju u Americi. Naravno da se nadam minutama, bitno je kad dobijem priliku da je iskoristim i pomognem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Pjaca dodavši da će dati sve od sebe na koju ga god poziciju stavi izbornik.

“Ja se najugodnije osjećam na lijevom krilu, ako izbornik odluči drugačije, mogu igrati i desno i u špici, dat ću sve od sebe da pomognem ekipi.”

Izvor: narod.hr; Foto: fah

Odgovori

Skip to content