BIVŠI VATRENI ODUŠEVLJEN DALIĆEVOM IDEJOM ‘To izgleda jako moćno! Treba ga iskoristiti gdje je najbolji, on najmanju situaciju može pretvoriti u gol’

Zlatko Dalić za utakmicu s Nigerijom sprema atomski napad u kojemu bi u samoj špici trebao zaigrati Mario Mandžukić, na krilima Ivan Perišić i AnteRebić, dok bi nešto povučeniju poziciju trebao imati Andrej Kramarić.

Izbornikova ideja o postavljanju čak četvorice jako ofenzivnih igrača jako se svidjela Ivici Mornaru, nekadašnjem Vatrenom koji ima iskustva igranja na velikom natjecanju…

– Takav raspored s tim izborom igrača mi izgleda jako moćno. Perišić i Rebić na krilima su jako brzi i moćni u situacijama jedan na jedan, prodorni su, imaju centaršut, a mogu i zabiti s obje strane. Mandžukić je dokazana vrijednost, a njegov stil igre je perfektan uz Rebića i Perišića na stranama. S Mandžukićem imamo moćnoga igrača u šesnaestercu koji najmanju situaciju može pretvoriti u gol. Najgore mi je kada Mandžu ostave samoga da se bori i skače, zgazimo ga do kraja… Treba ga iskoristiti gdje je najbolji i gdje najviše može donijeti. Kramarić je također dokazan, jak je igrački, tehnički i taktički te se u krajnjoj liniji i dokazao.

Bit će potrebna pomoć, posebno krilnih igrača i u defenzivnoj fazi…

– Naravno da će Rebić i Perišić morati zatvarati bokove, pomagati veznoj liniji te se držati taktičkih zamisli. Kažem, prema naprijed smo jako moćni, a uvjeren sam da će Modrić i Rakitić zatvoriti sredinu. Kada pojedinačno seciram Dalićev izbor u napadu, ima mi jako smisla. Zvuči mi jako dobro, a važno je upisati pobjedu. Smatram da treba respektirati protivnika, ali ako imamo nekih ambicija, a imamo – trebamo jurišati i biti beskompromisni. Kvalitetu i znanje imamo, a trebamo provocirati sreću da bismo bili prvi u skupini.

Izvor: Sportske novosti

Odgovori

Skip to content